11. november 2021

Udvidet mulighed for at brevstemme

Foto: Merete Jensen

Forud for byråds- og regionsrådsvalget på tirsdag den 16. november holder Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune ekstraordinært åbent torsdag og fredag til kl. 18.00 for brevstemmer. 

Den seneste udvikling i corona-smitten har givet ekstra travlhed i Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune. Flere vælgere end sædvanligt er de seneste dage mødt op for at afgive deres stemme til byråds- og regionsrådsvalget pr. brevstemme.

Derfor udvider Borgerservice i Ringkøbing og Skjern endnu en gang åbningstiden for at give borgere, der eventuelt er utrygge ved at møde op på deres sædvanlige valgsted på valgdagen tirsdag, mulighed for at stemme.

Det betyder, at der både torsdag og fredag nu er åbent for brevstemmer hos Borgerservice i Ringkøbing og Skjern fra kl. 09.00 og helt frem til kl. 18.00. Efter fredag kl. 18.00 er det ikke længere muligt at brevstemme til valget.

ID eller valgkort

Man behøver ikke bestille tid i Borgerservice for at brevstemme, ligesom man ikke behøver medbringe et valgkort, hvis det endnu ikke er ankommet i postkassen. Derimod skal man kunne fremvise gyldig legitimation som pas, kørekort eller sundhedskort i fysisk form eller som app.

Valgkort dukker almindeligvis op i postkassen senest fem dage før valget. Hvis man på valgdagen den 16. november endnu ikke har modtaget sit valgkort, kan man få udskrevet et nyt på valgstedet, hvis man har medbragt gyldig legitimation.

Corona-sikkert valg

Corona-hensyn har givet et par ekstra opgaver for kommunens valgkoordinatorer. Bl.a. er der bestilt 43.000 blyanter, så hver vælger kan få udleveret sin egen blyant til at sætte kryds med. Herudover vil der lokalt være håndsprit og mundbind til rådighed, så man trygt kan gå ned for at stemme.

I lighed med sundhedsmyndighederne anbefaler kommunen, at man forsøger at sprede valghandlingen ud over dagen og dermed undgår trængsel på valgstederne.

- Vi ved af erfaring, at det er om morgenen samt efter almindelig arbejdstid og frem til valgstederne lukker kl. 20.00 på valgdagen, at der er flest mennesker på valgstederne. Så hvis man har mulighed for at gå ned og stemme midt på dagen, anbefaler vi, at man gør det, siger Jette Delfs Clausen, der koordinerer kommunalvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Nyt valgsted

Hun minder om, at vælgere i Lyne, Lem, Videbæk, Stauning og Spjald i år skal møde op på et nyt valgsted i forhold til tidligere år, når de skal sætte deres kryds.

Vælgere i de fem byer skal nu stemme i hhv. Lyne Hallen, i Lem Skoles Fællessal, i gymnastiksalen på Stauning Skole, i Videbæk Idræts- og Fritidscenter samt i Spjald Kulturhus.

Adressen på det afstemningssted, man hører til, står på ens valgkort.