10. februar 2022

Nye boliggrunde snart klar til salg i Vorgod-Barde

Nye boliggrunde snart klar til salg i Vorgod-Barde

Så er der godt nyt for dem, der gerne vil bygge drømmehuset i Vorgod-Barde.

Ringkøbing-Skjern Kommune er netop nu i gang med at byggemodne otte nye byggegrunde til private boliger i grønne omgivelser i den nordlige del af Vorgod-Barde. De otte nye boliggrunde på Klematisvej er første del af en ny boliglokalplan, der skal binde Vorgod og Barde bedre sammen og give plads til nye tilflyttere. 

Lokalt har det længe været et stort ønske at kunne tilbyde grunde til drømmehuset – både til folk i byen og til tilflyttere udefra. De nye grunde i Vorgod-Barde regnes for særligt attraktive for tilflyttere på grund af byens centrale placering, som er tæt på naturen og samtidig tæt på de mange store arbejdspladser i Videbæk-området og Herning.

Tæt på grønne områder

Lokalplanen for området i Vorgod-Barde blev vedtaget sidste sommer, og siden da har der været travlhed med blandt andet at foretage boringer af jordforholdene, arkæologiske forundersøgelser og andre forberedelser. Dermed er det første spadestik taget til at nye boliger kan etableres på Klematisvej

- Det er prioriteret, at det kommende boligområde har nogle gode stiforbindelser, så der er gode grønne forbindelser i området. Der er stiforbindelse, så børn trygt kan færdes fra området til daginstitution, skole og fritidsaktiviteter i hallen. Der bliver blandt andet også let adgang til det lokale udflugtsmål med madpakkehuset, som ligger nord for området, fortæller Majken Primdal Bengtson.

Hun er planlægger og en del af Jordforsyningsteamet i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Plan og Vejanlæg. Teamet arbejder blandt andet med at sikre ledige byggegrunde de steder i kommunen, hvor der er størst interesse for at etablere sig med ny bolig eller nyt erhverv.

De otte byggegrunde i den nye udstykning forventes sat til salg i midten af maj og kan overtages i slutningen af juni 2022, oplyser Majken Primdal Bengtson. 

Salg af boliggrunde

Prisen er endnu ikke fastsat, da den blandt andet afhænger af udgifterne til byggemodningen. Når den er klar, kommer byggegrundene i udbud med en fast mindstepris pr. kvadratmeter.

- Som altid, når kommunen sælger bolig- eller erhvervsgrunde, bliver grundene annonceret til salg på kommunens hjemmeside og i lokalaviserne. Herefter kan man så indsende tilbud om køb af en grund frem til budperiodens udløb, forklarer Conni Bülow. Hun er jurist i Ringkøbing-Skjern Kommune og står for salget af kommunale byggegrunde.

Conni Bülow gør opmærksom på, at grundene ikke kan reserveres før og under udbudsperioden.

- Umiddelbart efter budperiodens udløb vil der blive taget stilling til de indkomne tilbud, og grundene sælges til de højestbydende. Såfremt der er usolgte grunde ved budfristens udløb, kan man efterfølgende reservere en grund, forklarer hun.

Godt tilbud til børnefamilier

Borgmester Hans Østergaard er godt tilfreds med, at der nu bliver mulighed for at tilbyde nye byggegrunde i kommunes østlige del.

-Vi kan se, at vi tiltrækker børnefamilier til kommunen, og den nye udstykning i Vorgod-Barde ligger tæt på både skole, daginstitution og fritidsaktiviteter i hallen, så det kan være et attraktivt valg for tilflyttere. Måske også for nogen, der har behov for at bo tæt på motorvejsforbindelserne, fordi de har job længere væk. Men vi vil selvfølgelig også gerne have tilflyttere, der ønsker at bygge hus her, fordi de får et af de mange ledige job i områdets virksomheder, siger Hans Østergaard.

Byrådet vedtog i 2021 en ny strategi for udvikling af byggegrunde i kommunen.

- Det gjorde vi netop, fordi vi ønsker at være på forkant med behovet og sikre, at vi har attraktive, ledige byggegrunde til salg de steder, hvor virksomheder eller private ønsker at slå sig ned, siger borgmesteren og tilføjer:

- Ringkøbing-Skjern Kommune har som kommunens største jordbesidder en del penge investeret i byggegrunde. Men vi er ikke i tvivl om, at en aktiv arealudvikling og byggemodning er noget af det, der kan være med til at tiltrække tilflyttere og erhvervsvirksomheder.

Fakta:

Læs mere om hvad Vorgod-Barde kan tilbyde nye tilflyttere på hjemmesiden: www.flytmodvest.dk/hvor-vil-du-bo/landsbyer/vorgod-barde

Find priser, salgsbetingelser og andre relevante oplysninger om alle kommunale byggegrunde til salg, både til boliger og til erhverv, på kommunens hjemmeside: www.grundsalg.rksk.dk.