24. oktober 2017

Spil Dansk-program med musikvenner, talentpleje og nye fællesskaber

Spil Dansk-program med musikvenner, talentpleje og nye fællesskaber

Musikken og kulturen er det, der binder os sammen. Derfor handler årets Spil Dansk arrangementer om at dele og give kulturen videre. Og det er uanset om man er ung eller gammel, om man går på en lysende sti eller befinder sig i et vadested.

Igen i år er der et mangfoldigt program for Spil Dansk i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor det alt sammen går løs i uge 44. Her vil de helt små møde de ældre under overskriften ”De små synger for de grå, ” de unge vil møde hinanden på tværs af geografi, talenter får mulighed for at deltage i workshops og folk, der har mødt et bump eller to i livet, inviteres til koncert og foredrag.

- Musik og nye fællesskaber er grundtonen i vores arrangementer. Vi har en helt særlig vestjysk kultur, som vi eksempelvis dyrker, når de små synger for de grå, og kulturarven går videre fra den ene generation til den næste. Vi bruger også musikkens fællesskabende natur til at knytte bånd mellem unge fra forskellige steder i kommunen, forklarer kulturkonsulent Rebecca Molders.

Bredt program for alle
Den 30 oktober mødes unge fra G-faktor i Ringkøbing med unge fra Erhvervsskolen i Borris til en koncert med singer-songwriter M.C. Hansen. Den 31. oktober gæster musiker, komponist og digter Peter Abrahamsen og det lokale kor Stok og Steen Mejeriet i Tarm til en aften med intimkoncert og samtalesalon, og den 2. november giver dansktopsanger Bjarne Lisby koncert og foredrag om sit liv på  Kompetencecenter Ringkøbing.

De unge musiktalenter kommer med i nye samarbejder, når Musikskolen og Ungdomsskolen er med til at arrangere og afholde Spil Dansk-aftenen som et udvidet Open Mike arrangement på Generator d. 3. november, og det Kristne Gymnasiums store kor med næsten 100 deltagere får besøg af fire professionelle sangere: én for hvert stemme i koret, der skal give koret et energiboost, så taget letter sig.

Det unge up-coming band, TING, der vandt talentpriser ved Spil Dansk sidste år, vil få en eksklusiv anmeldelse af deres musik fra en garvet musikanmelder.

Spil Dansk ugen foregår i uge 44, men i hele oktober måned gæster børnehaver og de yngste skoleklasser mange af kommunens plejehjem.

Også biblioteket og Musikskolen deltager med arrangementer. Find alle Spil Dansk-arrangementer på detsker.rksk.dk  

Ringkøbing-Skjern Kommune vandt i 2013 titlen som årets Spil Dansk Kommune.