26. oktober 2017

Tv-seere får en smagsprøve på Vestjylland

Tv-seere får en smagsprøve på Vestjylland

Det lokale spisekammer i Ringkøbing-Skjern Kommune bugner af delikatesser. Det får et internationalt tv-publikum nu syn for sagen for, når rejse- og madlavningsprogrammet Nordic Cookerys besøg i Ringkøbing-Skjern ruller over skærmen for første gang på svensk TV4 søndag d. 29. oktober.

Lyngvig Fyr toner frem på skærmen på en baggrund af blinkende hav, kuperede klitter og sommersol fra en blå himmel. I toppen af fyret taler tv-kokken Tareq Taylor med formand for Regional Madkultur Vestjylland, Bent Gråkjær, om de lokale lækkerier fra de friske fisk, over de sprøde grøntsager til det fritgående kvæg, hvis kød tager smag af de lokale urter.

I løbet af udsendelsen tilbereder tv-kokken delikate retter på lokale råvarer i Lønborg med udsigt over Skjern Enge; i Rosenhaven hos Laubjergs Planteskole og på Dejbjerg Hede. Udover Bent Gråkjær møder tv-kokken også Erling Bonde fra Økogårdene, Justine de Valicourt fra Vestjyllands Højskole og Alex Munch fra Stauning Whisky.

- Vi er rigtig tilfredse med resultatet. Den høje kvalitet i de lokale fødevarer og den autentiske, vestjyske natur og kultur kommer for alvor til deres ret. Programmet viser på fornemmeste vis, hvordan to af vores styrkepositioner - turisme og fødevarer - går op i en højere enhed, siger Iver Enevoldsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Der er sket rigtig meget spændende på fødevareområdet de seneste år. Nu har vi nogle af de gode historier samlet i en flot fortælling, der kommer ud til potentielle gæster i hele verden, siger Sebastian Schaper, direktør for Ringkøbing Fjord Turisme.

​(Vær opmærksom på at du ved at klikke på linket til filmen forlader rksk.dk og de gældende regler i vores privatlivspolitik)​ ​

Opskrifter på nettet og lokale visninger
Besøget i Naturens Rige har gjort indtryk på den berejste tv-kok, hvis udsendelser bl.a. vises på BBC:

- Mine dage omkring Ringkøbing Fjord var fantastiske og gav mig masser af inspiration til nye anretninger og har sat et tydeligt aftryk. Skønne mennesker, som aldrig siger nej til en udfordring, fantastisk natur og magiske produkter, siger Tareq Taylor.

Hvad, der har gjort indtryk, og hvordan, det endelige program er blevet, får indbudte gæster mulighed for at se ved to lukkede, lokale visninger af programmet.

D. 30. oktober er Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd vært ved et arrangement, hvor medlemmer af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Kulinarisk Vestjylland og Regional Madkultur er indbudt til at se programmet.

D. 6. november blænder Ringkøbing Fjord Turisme op for programmet ved et fyraftensmøde for medlemmerne.

Dagen efter tv-premieren bliver det muligt at teste opskrifterne af derhjemme i køkkenet, når www.hvidesande.dk lancerer temasider om udsendelsen d. 30. oktober.

Fakta om udsendelsen
Tv-udsendelsen Nordic Cookery er et kombineret rejse- og madlavningsprogram. Kokken Tareq Taylor rejser rundt i de nordiske lande. Han laver mad ude i naturen med lokale råvarer, og han møder lokale fødevareentusiaster og -producenter.
Udsendelsen er produceret af det svenske produktionsselskab Luckyday, og salget af programmet om Ringkøbing-Skjern til øvrige lande er netop påbegyndt.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Ringkøbing-Skjern Kommune har hver bidraget med 100.000 kroner til produktionen.