5. september 2017

Erhvervskommune: Hidtil bedste placering til Ringkøbing-Skjern

Erhvervskommune: Hidtil bedste placering til Ringkøbing-Skjern

For femte år i træk fortsætter Ringkøbing-Skjern Kommune sin fremgang i DI’s undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. I år er kommunen sprunget fire pladser op til en samlet 23. plads. Borgmesteren varsler et fortsat fokus på erhvervsvenligheden og kommer med en opfordring til Christiansborg

I går aftes offentliggjorde Dansk Industri dets årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima, og resultatet får smilene frem på rådhuset og på Erhvervsrådets kontorer i Ringkøbing-Skjern Kommune. For femte år i træk går kommunen nemlig frem i undersøgelsen og lander i år på en samlet 23. plads.

- Vi arbejder konstant på at sikre vores virksomheder de bedst mulige rammer og en erhvervsservice, der hjælper vores iværksættere og virksomheder til at skabe vækst. Derfor er vi også stolte af årets resultat. Nu fortsætter vi arbejdet. Vi har meldt ud, at vi bør høre hjemme i top ti, og det går vi efter, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen.

Også hos kommunens erhvervsråd er der stolthed over den fortsatte stigning og årets konkrete resultat.

- Det er et stort skulderklap til området og den erhvervsservice, der arbejdes benhårdt på. Undersøgelsen viser, at vi som område har de rigtige kvaliteter. Det skal vi forstå at udnytte, og det kræver, at vi får fortalt den gode historie, så vi kan tiltrække nye virksomheder og sikre en kvalificeret arbejdskraft, siger formand for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Kim Brarup, der sammen med det resterende erhvervsråd netop er ved at sammensætte en stor kampagne, der skal sætte fokus på de erhvervsmæssige kvaliteter i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sagsbehandling i fokus
Den største fremgang i undersøgelsen er scoren for virksomhedernes overordnede vurdering af kommunens erhvervsvenlighed. Her klatrer kommunen 15 pladser op til en 13. plads. Som en del af erhvervsvenligheden indgår en vurdering af den kommunale sagsbehandling, og netop her opnår kommunen sin bedste placering med en samlet 7. plads.

- Vi er fuldt ud klar over, at den rigtige sagsbehandling på kortest mulig tid er afgørende for at stimulere det opsving, der er i gang. Vi er rigtig glade for resultatet i undersøgelsen, og vi kommer til at arbejde på at sikre en endnu bedre sagsbehandling. Byrådet har netop vedtaget at opnormere kommunens virksomhedsservice med ansættelsen af to sagsbehandlere mere. Det sker for at imødegå den øgede aktivitet, vi mærker hos virksomhederne, siger Iver Enevoldsen.

Erhvervsvenligheden var også et af temaerne i de dialoggrupper med områdets virksomheder Ringkøbing-Skjern Kommune og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd etablerede i foråret. Her var målet at få virksomhedernes input til et bedre erhvervsklima, og initiativet er noget af det, der bliver fremhævet af DI. Inden for kort tid præsenterer kommunen et handlingskatalog baseret på dialogen med virksomhederne.

Besked til Christiansborg
Som en del af undersøgelsen fremhæver DI hvert år også en eller flere udfordringer, der kan arbejdes med, hvis man vil sikre endnu bedre rammer for områdets virksomheder. Her anerkender Ringkøbing-Skjern Kommune de udfordringer DI peger på i forhold til områdets infrastruktur og indsatsen for at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

Ringkøbing-Skjern Kommune har pt. en af landets absolut laveste ledighedsprocenter. Ledighedstallet viser dynamikken hos områdets virksomheder, men også udfordringen med at sikre den rigtige arbejdskraft. I Ringkøbing-Skjern Kommune arbejdes der bl.a. med målrettede opkvalificeringsforløb, og revalideringsforløb. DI bemærker da også i undersøgelsen, at det er bemærkelsesværdigt, at selvom virksomhederne oplever udfordringer med at finde medarbejdere, så bliver Jobcentrets indsats vurderet bedre end tidligere.

Hos borgmesteren er der glæde over, at virksomhederne anerkender kommunens indsats. Samtidig sendes, der en klar besked videre til politikerne på Christiansborg:

- Vi kan kun se undersøgelsen som et vink med en vognstang til politikerne på Slotsholmen. Undersøgelsen er en klar besked om, at en 2+1 vej fra Hvide Sande til Herning en nødvendighed. Når et helt områdes erhvervsliv på så markant vis gør opmærksom på udfordringer med infrastrukturen, som tilfældet er med denne undersøgelse, så bunder det i et stort behov. Vi har et erhvervsliv, der står på spring til at udnytte opsvinget, og vi arbejder i kommunen på at skabe de rigtige rammer og sikre den rigtige arbejdskraft. Nu må politikerne på Christiansborg også lytte og komme med på vognen, siger Iver Enevoldsen.