27. september 2021

Høj lokal Covid-19 smitte i Vorgod Sogn

arkiv

Med en incidens på 1661,13, en positivprocent på 7,81 og 30 nye smittede inden for de seneste syv dage, er Vorgod Sogn nu over grænsen på alle de tre parametre for Covid-19 smittede, som myndighederne kigger på.

Derfor følger Ringkøbing-Skjern Kommune nu de anbefalinger og opfordringer, som Statens Serum Institut har til tiltag ved høj lokal smitte.

Det betyder, at der er et skærpet fokus på at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens generelle vejledninger om forebyggelse og håndtering af smittespredning af Covid-19.

Herudover følger Vorgod-Barde Skole, SFO og børnehave myndighedernes anbefalinger på børne- og undervisningsområdet.

Konkret betyder det, at børnene i skole og dagtilbud for så vidt muligt skal holdes inden for egen stue eller stamklasse.

Herudover følges opfordringen til, at aktiviteter i SFO og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale.

- Det handler om at finde en balance her. Vi følger myndighedernes anbefalinger, men vi har i forvejen ikke ret mange aktiviteter på tværs af klasser og stuer, så de nye tal ændrer ikke ret meget i vores hverdag, siger helhedsleder Mads Broch Eriksen fra Vorgod-Barde Skole.

Han kalder de nye corona-tal ’et skridt tilbage til noget, vi kender fra tidligere’, og tager derfor håndteringen af det lokale smitteudbrud med ro.

Vorgod-Barde Skole har skrevet ud til alle forældre om anbefalingerne.

Tests anbefales

Ifølge myndighedernes anbefalinger opfordres forældrene bl.a. til at lade børn over 12 år blive testet, hvis de ikke er vaccineret.

Myndighederne anbefaler desuden, at ikke-vaccinerede borgere i områder med høj smitte generelt lader sig teste eller bliver vaccineret mod Covid-19.

I Idræts & Fritidscentret, Vestervang 28 i Videbæk kan man få foretaget en gratis PCR-test i åbningstiden mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 9-16 uden forudgående tidsbestilling. På siden her opdateres testcentrenes åbningstider: https://www.rksk.dk/om-kommunen/organisation/corona

Ønsker man at bestille tid og dermed undgå evt. ventetid i kø skal det gøres på coronaprover.dk.

FAKTA:

På coronasmitte.dk kan man læse myndighedernes anbefaling til håndtering af lokale smitteudbrud:

https://coronasmitte.dk/nyt-fra-myndighederne/proces-for-tiltag-og-restriktioner/haandtering-af-lokale-smitteudbrud-med-covid-19