28. september 2021

Kommunen udstykker nye byggegrunde i Rindum Mølleby

Foto: Maiken Primdal

Med sin sjæl og charme tiltrækker købstaden Ringkøbing fortsat nye tilflyttere. Og med både folkeskole. handelsskole og gymnasium i området er Rindum Mølleby et af de eftertragtede områder i byen.

Derfor byggemodner Ringkøbing-Skjern Kommune i øjeblikket 15 byggegrunde til private boliger i grønne omgivelser i den nordlige del af Rindum Mølleby.

- Allerede da vi i 2017 lavede en helhedsplan for Ringkøbing, var nye byggegrunde en del af planarbejdet, fordi vi kunne se, at der var en efterspørgsel efter byggegrunde til familieboliger, fortæller Majken Primdal Bengtson.

Hun er planlægger og en del af Jordforsyningsteamet i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Plan og Vejanlæg. Teamet arbejder bl.a. med at sikre, at der er ledige byggegrunde de steder i kommunen, hvor der er størst interesse for at etablere sig med ny bolig eller nyt erhverv.

- I takt med, at udstykningsplanen for Rindum Mølleby er blevet politisk behandlet og ændret i forhold til den oprindelige lokalplan for området, har flere interesserede da også henvendt sig til kommunen med ønske om at købe en byggegrund i området, fortæller Majken Primdal Bengtson.

Hun forventer, at de 15 byggegrunde fra den nye udstykning bliver sat til salg ultimo december og kan overtages primo 2022.

Når det sker, vil byggegrundene komme i udbud med en fast mindstepris pr. kvadratmeter.

- Som altid, når kommunen sælger bolig- eller erhvervsgrunde, bliver grundene annonceret til salg på kommunens hjemmeside og i lokalaviserne, hvorefter man så kan indsende tilbud om køb af en grund frem til budperiodens udløb, forklarer Conni Bülow. Hun er jurist i Ringkøbing-Skjern Kommune og står for salget af kommunale grunde. Conni Bülow gør opmærksom på, at grundene ikke kan reserveres før og under udbudsperioden.

- Umiddelbart efter budperiodens udløb vil der blive taget stilling til de indkomne tilbud, og grundene sælges til de højestbydende. Såfremt der er usolgte grunde ved budfristens udløb, kan man efterfølgende reservere en grund, forklarer hun.

Positiv udvikling

Borgmester Hans Østergaard forventer dog ikke, at det bliver svært at sælge de ny-udstykkede byggegrunde.

- Vi kan se, at især børnefamilierne søger mod områder som Rindum Mølleby, og jeg er helt overbevist om, at vi også i de kommende år vil se en positiv udvikling, når det gælder bosætning i og omkring Ringkøbing, siger Hans Østergaard.

Han peger på, at byrådet i foråret vedtog en ny strategi for udvikling af byggegrunde i kommunen:

- Det gjorde vi netop for, at vi som kommune kan være en medspiller, når virksomheder eller private vil etablere sig i kommunen. Vi ønsker at være på forkant med behovet hos borgerne og sikre, at vi har attraktive, ledige byggegrunde til salg de steder, hvor virksomheder eller private ønsker at slå sig ned, siger borgmesteren og tilføjer:

- Som kommunens største jordbesidder har Ringkøbing-Skjern Kommune en del penge investeret i byggegrunde. Men omvendt er vi ikke i tvivl om, at en aktiv arealudvikling og byggemodning er noget af det, der tiltrækker tilflyttere og erhvervsvirksomheder.

Alle kommunale byggegrunde til salg – både til boliger og erhverv – findes på kommunens hjemmeside: www.grundsalg.rksk.dk

Fakta:

Det går godt med salget af kommunale byggegrunde i Ringkøbing-Skjern. I de første knap tre kvartaler af 2021 er der solgt flere boliggrunde, end der er solgt årligt i de seneste to år.

Frem til 15. september er der i år solgt i alt 17 boliggrunde. I øjeblikket er yderligere ni boliggrunde reserveret af interesserede købere.

I 2019 solgte kommunen 12 boliggrunde. I 2020 blev der solgt 10 boliggrunde.

Der er aktuelt 158 boliggrunde til salg i 34 byer og landsbyer i Ringkøbing-Skjern kommune. Alle kommunale bolig- og erhvervsgrunde til salg kan ses på www.grundsalg.rksk.dk, og som noget nyt er det også muligt at se boligområder, hvor der er nye byggegrunde på vej - som aktuelt i Rindum Mølleby i Ringkøbing.