14. september 2018

Kan du fange Nationalpark Skjern Å i ét billede?

Kan du fange Nationalpark Skjern Å i ét billede?

Storslået og fantastisk; et taknemmeligt offer for fotoglade naturfolk, men også svær at indramme i ét og samme foto.

Sådan er Skjern Å - og det vidtstrakte, unikke naturområde omkring Danmarks vandrigeste å-løb og eneste floddelta.

Nationalpark Skjern Å-udvalget under Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner samt Den Grønne Følgegruppe er i fuld gang med arbejdet for at sikre, at Danmarks næste nationalpark bliver omkring netop Skjern Å.  

Indsatsen har helt fra starten været baseret på en åben og involverende proces:

- Allerede på det første udvalgsmøde var vi enige om, at vi løbende vil inddrage alle, der kan bidrage til arbejdet med at skabe en nationalpark i Naturens Rige, siger formand for Nationalpark Skjern Å-udvalget og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard. 

- I tråd med den åbenhed, beder vi nu interesserede borgere om at bidrage med deres billede af den kommende nationalpark, fortsætter han.

Få indflydelse

Og det er ment helt bogstaveligt. For Nationalpark-udvalget udskriver nemlig nu en fotokonkurrence, hvor du er inviteret til at dele dit billede af Nationalpark Skjern Å sammen med en kort beskrivelse af, hvorfor du synes, stedet, hvor billedet er taget, skal være en del af nationalparken.

Ved at uploade dit bedste bud på, hvorfor Nationalpark-udvalget skal arbejde på at sikre, at benyttelse og beskyttelse af naturen går hånd i hånd, kan du være med til at fortælle, hvad det er, der er så unikt ved området. Ved at pege på naturens skønhed, kan du være med til at bevare den for fremtidige generationer. Og ved at indramme finurligheder og fortræffeligheder i naturen omkring Skjern Å, kan du være med til at udbrede kendskabet til området.

- Nationalpark Skjern Å-udvalget vil bruge bidragene i det videre arbejde med at realisere en nationalpark i Skjern Å-området, lover Hans Østergaard og tilføjer:

- Overskriften ”Vores nationalpark” skal derfor forstås bredt og inkluderende. Det er ikke for Nationalpark-udvalgets skyld, at vi arbejder for at skabe en nationalpark. Det er vores alles nationalpark vi arbejder for at realisere.

Sådan gør du:

  • Tag ud i naturen med dit kamera eller din smartphone (af nyere dato og med et godt kamera).
  • Fang det (eller de) motiv(er), der rummer essensen af Nationalpark Skjern Å for dig. Det kan være alt fra en skestork på træk til en kitesurfer på spring. Det kan være blomstrende lyng på den mennesketomme hede eller en tætpakket madpakkeplads ved åbredden. Og det kan være et close up af en myreflittig tue eller et vue ud over deltaet fra dronehøjde - du bestemmer!
  • Udvælg det eller de bedste billede(r)
  • Upload billedet i højeste opløsning på hjemmesiden www.rksk.dk/voresnationalpark
  • Fortæl os, præcis hvor billedet er taget. Derved bliver dit foto en retningsviser af, hvor den kommende nationalpark kunne ligge – og på den måde kan du være med til at præge diskussionen om grænsedragningen.
  • Fortæl os, hvorfor du synes, det du har fanget med kameraet, skal være en del af nationalparken.

Deadline for upload af fotos er 21. oktober 2018.

Blandt de uploadede bidrag udtrækkes en vinder. Vinderen får en overnatning med middag og morgenmad for to personer på Sinatur Hotel Skarrildhus.

Alle indsendte fotos kan efterfølgende blive brugt i forbindelse med Nationalpark Skjern Å-udvalgets arbejde, herunder også i presseomtaler, på hjemmesiden og på Facebook.  

 

FAKTA:

Nationalpark Skjern Å-udvalget består af 11 medlemmer udpeget af Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning Kommune. Pladserne er fordelt mellem borgerrepræsentanter, interesseorganisationer og politikere.

Den Grønne Følgegruppe består af foreninger og organisationer med fokus på benyttelse, beskyttelse og bevarelse af naturen i og omkring Skjern Å. Den Grønne Følgegruppe rådgiver Nationalpark Skjern Å-udvalget.

Læs mere om arbejdet med Nationalpark Skjern Å på www.rksk.dk/nationalpark Her kan du også tilmelde dig nyhedsbreve samt dagsordener og referater fra møderne.

Følg også med på den officielle facebookside Nationalpark Skjern Å, hvor vi løbende opdaterer – og hvor vi vil vise mange af de flotte fotos, der uploades i konkurrencen.