20. september 2017

Kunstner skaffer flere sol-timer til Vestjylland med ny solvogn

Kunstner skaffer flere sol-timer til Vestjylland med ny solvogn

Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det… Sådan har man sagt i mange år, men nu holder den ikke længere. Kunstner Nina Wengel har nemlig skabt en mobil installation, som sikrer Vestjylland to ekstra sol-dage.

Nu, hvor vi går mørkere tider i møde, vil hun med sin ny solvogn bringe ekstra lys til Ringkøbing og Holstebro, Nørre Vosborg og Troldbjerg, Sydstranden i Hvide Sande og hotellet i Vedersø Klit.

Solvognen består af en sort VW polo med en gylden metalsol spændt fast på taget. Rækker af små elpærer lyser fra solens massive metalstråler, mens Beatles-nummeret ”Here comes the Sun” lyder fra bilens nedrullede vinduer.

- I dag tænker vi, at solen vel nok kan sejle sin egen sø. Men i denne tid, hvor vi selv er kilden til alle tings tilstand, er det måske vigtigt, vi igen begynder at hjælpe med at opretholde solens gang, siger Nina Wengel. Den kunstneriske sol ruller ud og lyser op i Vestjylland mandag d. 25. og tirsdag d. 26. september som led i Kulturbyåret Aarhus 2017.
 

En af Nina Wengels referencer er teatergruppen Solvognen fra 1970’erne, , men hun har også været helt tilbage ved nationalklenodiet “Solvognen” - et prægtigt bronzealderfund, af en hest der trækker en sol.

I bronzealderen skulle solen nemlig holdes i gang, og ikke bare af en hest: Om morgenen førte en fisk solen til en båd, herefter tog hesten over og førte solen til et eftermiddagsskib, hvorefter en slange førte den til underverdenen, hvor solen var hele natten.

Fakta
Solvognen kører:

Mandag d. 25 i Holstebro Bymidte og ved Nørre Vosborg.

Tirsdag d. 26 i Ringkøbings bymidte og ved havnen, ved Troldbjerg og Sydstranden i Hvide Sande og ved hotellet i Vedersø Klit.


Billedkunstner Nina Wengel arbejder i sin kunst ofte med malerier med universelle symboler fra landskabet som sole og bjerge og med performative lysinstallationer.

 

Mere info om kunstneren: http://www.ninawengel.com/