18. september 2020

Medarbejder på Stauning Skole og Børnehus er testet positiv med Covid-19

Medarbejder på Stauning Skole og Børnehus er testet positiv med Covid-19

Stauning Skole og Børnehus har fredag sendt alle børn i børnehaven, 0., 1., 2. samt 3. klasse hjem. De hjemsendte elever vil modtage virtuel undervisning.

En medarbejder på Stauning Skole er testet positiv for Covid-19. Medarbejderen blev testet positiv, efter at vedkommende i weekenden deltog i en fest, hvor en af de øvrige deltagere efterfølgende blev testet positiv.

Da medarbejderen herefter hurtigst muligt oplyste skolens ledelse om, at der var en risiko, blev vedkommende bedt om at blive hjemme, indtil der forelå et svar på testen, men på det tidspunkt havde medarbejderen allerede været på arbejde mandag og tirsdag.

Medarbejderen arbejder til daglig med børn i børnehaven og SFO’en, hvorfor det er alle børn og elever til og med 3. klasse, som er sendt hjem. Dermed skal eleverne i skolens 4., 5. og 6. klasser fortsat møde ind til undervisning på skolen som normalt.

Vi informerede fredag formiddag forældrene, hvor vi også bad de forældre, der kunne, om at hente deres børn. Fredag eftermiddag sendte vi så yderligere information ud. Vi læner os i den her situation op ad de nyeste retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og følger anbefalingerne nøje. Det betyder, at vi tilstræber at mindske risikoen for smitte, samtidig med, at vi ikke laver mere indgribende tiltag end nødvendigt, siger skoleder Jakob Agerbo.

Selvom den smittede medarbejder ikke har været i tæt kontakt med alle skolens elever til og med 3. klasse, er det ud fra et forsigtighedshensyn besluttet at sende alle hjem.

Da den smittede medarbejder arbejder i både børnehaven og SFO’en, og da næsten alle elever til og med 3. klasse er tilknyttet SFO’en, har vi valgt at sende alle hjem. Selvom det ikke er alle børnene, der har været i SFO’en, så har de været i tæt kontakt med de børn, der har. Samtidig kan vi på den her måde også sikre den bedst mulige undervisning, siger Jakob Agerbo.

Hvilke elever skal testes?

I forbindelse med den positive test, har administrationen i kommunens Dagtilbud og Undervisning været i kontakt med Sundhedsstyrelsen. Det er sket for at identificere, hvem der betragtes som nære kontakter til den smittede, og som derfor skal testes.

Ifølge dialogen med Sundhedsstyrelsen skal alle børn, der går i skolens børnehave, samt alle børn, der har været i skolens SFO, testes to gange.

Sammen med børnene skal yderligere to medarbejdere, der har været i tæt kontakt med den smittede, testes.

Hvornår må børnene møde op i børnehaven og på skolen igen?

Alle børn i børnehaven og op til og med 3. klasse er sendt hjem hele uge 39, og børnene skal derfor som udgangspunkt møde ind igen mandag d. 28. september. Dog således at Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefalinger om at møde op i dagtilbud og skole overholdes.

Vi ved, at der er mange, der skal testes, og at der kan gå lidt tid, inden man får svar. Så selvom det er et effektivt system, så går der nogle dage, før vi ved, om der er flere, der testes positive. Derfor har vi valgt, at sige, at vi fjernunderviser eleverne til og med 3. klasse hele næste uge med, og så møder børnene ind fra mandag i uge 40, siger Jakob Agerbo.

Han fortæller samtidig, at man vil orientere forældrene løbende, hvis der kommer nyt.