19. september 2020

Ringkøbing-Skjern Kommune sender medarbejdere hjem, men opretholder services for borgerne

Foto: Merete Jensen

Efter fredagens stramning af corona-restriktionerne bliver administrative medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune nu bedt om ’så vidt muligt’ at arbejde hjemmefra. Borgerservice, bibliotekerne og genbrugspladserne holdes åbne, mens aktivitetscentrenes åbne tilbud lukkes ned.

Flere nye tilfælde af borgere med Covid-19 har den seneste uge bragt Ringkøbing-Skjern Kommune over den nationale røde grænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Derfor var der heller ingen slinger i valsen, da kommunens kriseberedskab og Chefforum fredag eftermiddag og lørdag formiddag mødtes virtuelt og drøftede de seneste udmeldinger fra statsminister Mette Frederiksen.

- Det er da ærgerligt, at vi er nødt til at indskrænke aktiviteterne igen, og jeg kan godt forstå, hvis mange har en fornemmelse af at være slået hjem i ludo lige nu. Det har jeg da sådan set også selv. Men vi har set en stigning i antallet af smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune, og vi har set skoleklasser blive sendt hjem, så nu strammer vi op, og glæder os til den 4. oktober, siger borgmester Hans Østergaard.

Mens borgernære services i kommunens Borgerservice og f.eks. på bibliotekerne og genbrugspladserne opretholdes, bliver aktivitetscentrenes åbne tilbud for ikke-visiterede borgere lukket ned frem til den 4. oktober. Det sker, fordi man højst må forsamles 50 personer på ét sted.

Medarbejdere skal arbejde hjemmefra

Derudover bliver Ringkøbing-Skjern Kommunes administrative medarbejdere nu bedt om ’så vidt muligt’ at arbejde hjemmefra de kommende to uger.

- Vi bestræber os på, at borgerne påvirkes mindst muligt, og derfor kan man stadig bestille tid i Borgerservice og tage på genbrugspladsen. Men vi følger naturligvis regeringens opfordring om, at medarbejderne i det omfang, det er muligt, arbejder hjemmefra indtil den 4. oktober, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Han tilføjer, at der er gode erfaringer at bygge videre på fra forårets hjemsendelse, og understreger, at der ligeledes vil være skærpet opmærksomhed på, om fysiske møder og andre planlagte arrangementer kan udsættes eller gøres virtuelle i perioden.                                        

- Jo flere personer, der samles – jo større er smitterisikoen. Dét var linjen i pressemødet fra Statsministeriet, og det er også den linje, vi vil forfølge i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor vil vi bede alle medarbejdere om at gå kalenderen igennem og vurdere om møder, kurser og arrangementer kan holdes virtuelt eller udsættes til efter den 4. oktober, siger Jens Peter Hegelund Jensen.

Kommunens medarbejdere vil i løbet af weekenden eller mandag modtage en mail fra deres fag- eller stabschef, der mere specifikt fortæller, hvem der kan arbejde hjemmefra.

Politikerne i byrådet forventes ligeledes at indskrænke den fysiske mødeaktivitet. Bl.a. er næste uges møder i kommunens Erhvervs- og Vækstudvalg samt i Økonomiudvalget allerede ændret til virtuelle møder.

Fakta:

De seneste covid-19 smittede fordeler sig geografisk ud over hele kommunen; der er altså ikke tale om et såkaldt hot spot. Aldersmæssigt fordeler tilfældene sig primært blandt folk, der er midt i trediverne og helt ned til skolebørn.