28. september 2018

Ny fagchef for Sundhed og Omsorg

Ny fagchef for Sundhed og Omsorg

- Ledelse og sundhedsvæsenet er nærmest kommet ind med modermælken, siger Anja Thoft Bach. Hendes far arbejdede i mange år i sundhedsvæsenet; hendes mor som leder i det kommunale sundhedssystem.

Selv kombinerer 45-årige Anja Thoft Bach de to discipliner, når hun pr. 1. november tiltræder som Ringkøbing-Skjern Kommunes nye fagchef - og dermed øverst-ansvarlige - for hele Sundheds- og Omsorgsområdet.

Med sig i den faglige bagage har hun en klassisk uddannelse som sygeplejerske, og en arbejdserfaring som sådan på Herning Sygehus i årene 1998-2006, hvor hun efterfølgende blev centerleder i Herning Kommune - først for Plejecenteret Toftebo-Centeret og dernæst for hele Akut- og Rehabiliteringsområdet i Herning Kommune.

Efter endt ledelsesuddannelse blev Anja Thoft Bach i 2014 ansat som chef for Akuttilbud og Rehabilitering i Aarhus Kommune, et job hun nu altså forlader til fordel for Ringkøbing-Skjern Kommune:

- Jeg har været ansvarlig for en fagsøjle, og det har været interessant arbejde. Men jeg har haft lyst til at se det hele billede; at se sammenhænge og løfte mig op og se ind i andres rum eller søjler. Aarhus Kommune er så stor, at områderne er delt op på flere ansvarlige. I Ringkøbing-Skjern Kommune glæder jeg mig til at få det samlede ansvar for hele Sundheds- og Omsorgsområdet, forklarer Anja Thoft Bach, når man spørger, hvad der motiverede hende til at søge jobbet.

- Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet. Anja Thoft Bach er den helt rigtige chef til at videreudvikle sundheds og ældreområdet, siger direktør i Ringkøbing-Skjern Kommune Anette Ørbæk Andersen og tilføjer:

- Jeg er særligt glad for hendes helhedsorienterede syn på løsningen af kerneopgaven.

Det store perspektiv og tæt på borgeren

Det er da også det hele billede og det store perspektiv, Anja Thoft Bach vil gøre en ihærdig indsats for at udvikle, når hun tiltræder i jobbet:

- Jeg er optaget af gode borgerforløb, og af, at vi ser det hele menneske på Sundheds- og Omsorgsområdet; og at vi agerer ud fra det, forklarer hun.

Anja Thoft Bach glæder sig desuden til at komme tættere på borgeren.

- Tæt på borgeren er på mange niveauer for mig. Det er man ikke nødvendigvis kun, når man som hjemmesygeplejerske er ude ved borgeren. Det er man også, når man inviterer borgerne med ind omkring bordet, hvor beslutningerne tages, og når man spørger den enkelte borger, "Hvad er vigtigst for dig?" eller "Hvad er det rette tilbud til dig?"

Privat er Anja Thoft Bach gift og har tre sønner på 17, 19 og 23 år. Familien bor i Herning, hvor Anja Thoft Bach har boet, siden hun var 14 år.