7. september 2021

Se kommunen fra oven

Foto: Nordic Seaplanes

”En lufthavn som Stauning skulle med tiden gerne blive et samlingspunkt for mange forskelligartede aktiviteter, der kan understøtte regions erhvervsliv, herunder f.eks. oplevelsesøkonomien, robot- og droneteknologier samt turismen.”

Sådan sagde lufthavnschef Frank Mosgaard Kristiansen, da han i februar overtog det daglige ansvar for Stauning Lufthavn, der er delvist kommunalt ejet.

Arrangementet, som Stauning Lufthavn i samarbejde med Nordic Seaplanes står bag den 25. september, rummer lidt fra hver af de tre kategorier.

Den dag planlægger Nordic Seaplanes, der normalt flyver mellem Aarhus Havn og Københavns Havn, at lette fra Aarhus med 19 forventningsfulde passagerer og med kurs mod vest.

Her vil Twin Otter-flyet, der sædvanligvis lander på vand, sætte landingshjulene på banen i Stauning Lufthavn, og mens passagererne østfra er på rundvisning på Danmarks Flymuseum i Stauning, er der mulighed for, at interesserede lokale kan komme en tur i luften og se kommunen ovenfra.

Nordic Seaplanes udbyder tre rundflyvninger med sightseeing på Vestkysten kl. 10.45, 11.45 og 12.45, hvor turen går fra Stauning mod vest til Hvide Sande, nordover til Søndervig, ind over Ringkøbing og tilbage til Stauning.

- Det er en fantastisk mulighed for at se det forholdsvist store vandfly Twin Otteren helt tæt på. Vi håber på godt og klart vejr, så vi kan give gæsterne en enestående mulighed for at se Vestkysten fra oven i et usædvanligt fly, siger Frans Mosgaard Kristiansen.

Han er selv uddannet pilot og peger på, at et vandfly på mange måder er meget anderledes og kræver mere af kaptajnen og piloten end at flyve et almindeligt fly.

Frank Mosgaard Kristiansen håber, at samarbejdet med Nordic Seaplanes også de kommende år kan være med til at sikre nye aktiviteter i Stauning Lufthavn:

- Jeg ser Stauning Lufthavn som et naturligt omdrejningspunkt for innovationens og luftfartens niche højborg – og som et sted, hvor vi kan skabe synergier og sikre en udvikling, så lufthavnen igen kan opstå som en metropol. Arrangementet med Nordic Seaplanes ser jeg som et eksempel på, at vi ved at kombinere kommunale og private interesser kan nå et spændende sted hen.

Få mere info og book evt. en rundflyvning på https://discoverdenmark.dk/activities/stauning-rundflyvning

Danmarks Flymuseum (www.flymuseum.dk) åbnede i 1975 og råder i dag over en samling på ca. 60 fly i udstillingen, herunder bl.a. svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere. Museet kan fremvise en komplet samling af de danskbyggede KZ fly – foruden temaudstillinger og et stort antal effekter af flyvehistorisk interesse.