23. september 2022

Kommunen skruer ned til 19 grader

Kommunen skruer ned til 19 grader

Som følge af regeringens udspil om energibesparelser og kommunens øgede varmeudgifter, skruer Ejendomscenteret nu også ned for varmen i Ringkøbing-Skjern Kommunes bygninger.

Helt konkret betyder det for medarbejdere og brugere i Ringkøbing-Skjern Kommune, at indendørs-temperaturen justeres til 19 grader i de fleste af bygningerne. Kun vuggestuer, ældrecentre og Sundhedscentre holdes fri for justeringen.

- På ældrecentrene er der dog det element, at kommunen kun kan ”bestemme” over temperaturen på gange og fællesarealer. Beboerne bestemmer stadig, hvilken temperatur de vil have i deres lejligheder, hvor de selv betaler forbruget, siger Kevin Fraser, afdelingsleder i Ejendomscentret.

Opvarmningen af de kommunale bygninger står typisk for 50 procent af det samlede energiforbrug. Som tommelfingerregel kan man spare op til 5 procent for hver grad, man nedjusterer – og derfor er der brug for at stå sammen i varmt tøj i denne energikrise.

- Vi er klar over, at især medarbejdere med stillesiddende arbejde kommer til at mærke, at rumtemperaturerne bliver lavere, end de plejer at være. Det vil derfor nok i flere tilfælde blive nødvendigt at tage en ekstra varm trøje med hjemmefra, siger Kevin Fraser.

Borgmester Hans Østergaard, som også er formand for kommunens økonomiudvalg, konstaterer, at de nedsatte temperaturer er en nødvendighed og siger desuden:

- Lige nu skruer vi på det håndtag, der hedder rumtemperaturer på 19 grader. Den kommende tid vil vi politikere sammen med Ejendomscentret drøfte, om vi kan gøre andet og mere, som kan nedbringe forbruget, uden det får for store konsekvenser.