14. september 2021

Vandhaverne i Skjern bades i lyskunst

Vandhaverne i Skjern bades i lyskunst

Da Vandhaverne i Skjerns Grønne Korridor sidste år stod klar til indvielse, havde Covid-19 virussen godt tag i Danmark. Derfor har Skjern Udviklingsforum nu valgt, at vandhavernes et-års fødselsdag samtidig bliver den officielle indvielse.

På dagen den 18. september vil Vandhaverne derfor blive fejret fra kl. 13.00 med borgmestertale og med det, Skjern Udviklingsforums formand Lars Foged kalder ”den store fest for alle i byen”.

- Vi markerer et-års-dagen med fanfarer, fællessang, taler og musik. Sidstnævnte bliver naturligvis med Händels berømte Water Music spillet af fem dygtige messingblæsere fra Ringkøbing Bigband, før vi skåler, råber hurra, serverer en forfriskning til alle, fortæller han.

Lars Foged tilføjer, at Vandhaverne allerede er blevet en del af hverdagen for mange Skjern-borgere:

- De morgenfriske er der, endnu inden morgentågen i Kirkeådalen letter. Skoler og børnehaver fylder i dagtiden sammen med motionsvillige pensionister. Om eftermiddagen og i weekenden er det familier med børn. Vi har glædet os meget over, at Skjern har taget arkitekt Bo Christensens og Udviklingsforums idé til hjertet.

Lysshow

Allerede nu – og frem til den 20. september – fejres Vandhaverne med et lyd- og lysshow skabt af kunstneren Hans E. Madsen og efterskoleelever fra DHE. 

- Vandhaverne er rå beton, vand og sollysets leg med skyggerne, og området er som skabt til events og eksperimenter. Vi sætter farver og lyd på til festen og lader en prægtig lysinstallation være den festlige optakt i den kommende uge, forklarer Lars Foged.

Lysshowet er en del af Genstart September-kampagnen, der, bl.a. ved hjælp af midler fra den landsdækkende kampagne "100 dage med kultur og idræt”, skal genstarte kultur- og foreningslivet i kommunen.

Lysshowet i Skjern er desuden en del af forberedelsen til næste års lysfestival, der finder sted den 19.-26. februar i Ringkøbing-Skjern Kommune. Et initiativ fra kommunen i samarbejde med de to kunstnere Dina Abu Hamdan og Inge Agnete Tarpgaard, som er tilknyttet den kommunale forvaltning under Statens Kunstfonds huskunstnerordning ”Artist in Residence”.

Ud over lysshowet i Vandhaverne, har kunstnerne Anna Rosa Hiort Lorenzen, Inge Agnete Tarpgaard og to sjetteklasser på Ringkøbing Skole i samarbejde med Naturkraft i Ringkøbing arbejdet med lys og lysinstallationer hele uge 36, ligesom kunstneren Karoline H Larsen, holder lysshow-workshop på Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk den 21. og 22. september.