17. januar 2018

Videregående uddannelse til Skjern er en vigtig milepæl

Videregående uddannelse til Skjern er en vigtig milepæl

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune glæder sig over, at markedsføringsøkonomuddannelsen nu kommer til Skjern. Hermed passeres en milepæl i års intenst arbejde for at trække videregående uddannelser til kommunen, som dermed får en bedre mulighed for at holde flere talentfulde unge i lokalområdet.

- Det er fantastisk, at det er lykkedes at få en uddannelse til Skjern og Innovest. Der er mange, der har en aktie i dagens gode nyhed, og mange som har bokset for at gøre det til virkelighed, siger Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Med uddannelsen sender vi et tydeligt signal til erhvervslivet om den udvikling, der finder sted i Ringkøbing-Skjern, og der er ingen tvivl om, at det får positive effekter på virksomhedernes muligheder for at tiltrække arbejdskraft og på kommunens bosætning, påpeger han.

I forvejen har Ringkøbing-Skjern Kommune en af landets laveste arbejdsløshedsprocenter på kun 2,5, og en undersøgelse foretaget i kommunens Virksomhedspanel i efteråret viste, at lokale virksomheder nævner manglen på kvalificeret arbejdskraft som en af de væsentligste forhindringer for fortsat vækst.

Om tildelingen af netop markedsføringsøkonomuddannelsen, som er en to-årig erhvervsakademiuddannelse baseret på Erhvervsakademi Midtvest i Herning, siger Hans Østergaard:

- Der er tale om én af de uddannelser, som områdets virksomheder efterspørger. På den måde er det en rigtig god begyndelse. Jeg ser det som starten på noget mere, og det skal vi selv være med til at forme. Han tilføjer:

- Nu glæder vi os til at fortsætte det gode samarbejde med Erhvervsakademiet i Herning og få uddannelsen op at køre.

Nye job i Skat til Ringkøbing

Som en tidligere udmeldt del af regeringens udflytningsplan Bedre Balance II var der også 171 arbejdspladser i Skat til Ringkøbing. Her vil den allerede annoncerede omorganisering af Skat placere dele af Gældsstyrelsen og dele af Skattestyrelsen.

 

FAKTA:

I regeringens anden udflytningsplan Bedre Balance II, som statsminister Lars Løkke Rasmussen og innovationsminister Sophie Løhde præsenterede i dag, bliver i alt 1082 statslige arbejdspladser flyttet til Region Midtjylland.

Indeholdt i planen er 500-1000 uddannelsespladser til ti uddannelsesstationer, herunder Skjern.