FoodBoard er et rådgivende nævn, der har følgende opgaver:
- sikre samspillet mellem fødevarevirksomheder- og organisationer, Erhvervsråd og Ringkøbing-Skjern Kommune.
- generere idéer og komme med initiativer til at udvikle fødevareområdet.
- tilgodese, at kommunens fødevarepolitik og de forbundne aktiviteter og initiativer bliver drøftet samt give anledning til nye synsvinker på potentialerne i fødevareområdet og madkulturen.
Formand for FoodBoard Jens Møller Nielsen, Vestjysk Landboforening.
Medlemmer Foodboard :
- Business Region Midtvest, Susanne Nors
- Kulinarisk Vestjylland, Kent Viborg
- Regional Madkultur Vestjylland, Bent Gråkjær
- Åkanden, Lone Fløe
- Arla, Lene Jacobsen
- Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper
- Landbrug og Fødevarer, Lone Andersen
- Uddannelsescenter RKSK, Marianne Oksbjerre
- Sydvestjysk Fiskeriforening/konsumfisk Heidi Grønkjær/Jesper Juul Larsen
- Fødevarerådet Region Midt, Greta Jacobsen
- Økonomi- og Erhvervsudvalget, Søren Elbæk
- Viden & Strategi, Ringkøbing-Skjern Kommune, Thomas Andersen
- VIFU (videnscenter for fødevareudvikling), Dorte Storper
- Erhvervsrådet Ringkøbing-Skjern Hans Jørn Mikkelsen
- Erhvervsrådet Ringkøbing-Skjern Søren Holm
- Erhvervsrådet Ringkøbing-Skjern, Kis Thy
Center for Fødevareudvikling arrangerer og koordinerer møderne i FoodBoard på vegne af Erhvervsrådet.
Der bliver holdt 4-5 møder om året.
I den første periode har arbejdet i FoodBoard bestået i at organisere området og afstikke rammerne for de 6 indsatsområder, som udgør fødevarepolitikken:
- Udvikling af fødevarebrand i Naturens Rige
- Facilitering af samarbejder omkring udvikling af afsætningsplatform for lokale fødevarer.
- Etablering af fødevareråd, samt netværk for fødevarevirksomheder gennem en samarbejds- og udviklingsplatform.
- Der skal etableres en Food Hub.
- Større indkøb af økologiske og lokale varer i det offentlige køkken, samt styrke borgernes sundhed og livskvalitet ved at sætte fokus på mad og måltidskultur.
- Samarbejde omkring tilførsel af viden.
Der er nu et program for fødevareområdet, hvor eksterne aktører og interessenter er indbudt til dialog med FoodBoard.