Cykelruten Fjorden Rundt


En cykeltur rundt omkring Ringkøbing Fjord er en helt fantastisk oplevelse. Turen er ideel for alle og er en fantastisk oplevelse for naturelskere og cykelentusiaster, for familier og motionister.

Ringkøbing-Skjern kommune har gennem de seneste år sat meget fokus på infrastrukturen og cykeloplevelsen på ruten fjorden rundt, og kommunen arbejder målrettet mod at blive den cyklende turistkommune og øge cykelturismen i Vestjylland.

Kommunen har anlagt nye stistrækninger på turen omkring fjorden med en natursti fra Bork Havn til Skjern Å og en asfaltsti mellem Stauning og Velling. I nordenden af fjorden har kommunen bygget en bro over Baggers Dæmning, så der kan cykles en superflot naturrute med vand til begge sider fra Ringkøbing til syd for Søndervig. Der bliver tilsvarende arbejdet på en sti langs Sdr. Klitvej syd for Hvide Sande.

Arbejdet med nye stier kombineres med, at der arbejdes for både at udbygge og samle de digitale og trykte informationsplatforme og udbygge skilteinformationerne, således at disse kan tilgås både inden cykelturen og under rejsen.

Vi håber at I får en god oplevelse på turen omkring Ringkøbing Fjord, og hvis der er spørgsmål eller oplysninger omkring turen, er I meget velkomne til at kontakte kommunen.

Prøv kortet herunder for at få en fornemmelse af ruten og mulige oplevelser.
Åbn kortet

Fjorden Rundt fås også som app, og den er tilgængelig for Android og iPhone.

Der er også lavet en pdf-folder med rute og oplevelser til at printe på papir. Åbn folderen (33 mb til print).
 

Specialcykler
Der kan også lejes specialcykler, så Fjorden Rundt kan opleves af alle - se folderen her.

Materialet er ikke i webtilgængeligt format. Hvis du har problemer med at få materialet læst op af en skærmlæser, så kan du kontakte Land, By og Kultur.

Kontaktoplysninger
Land, By og Kultur
Land, By og Kultur
Smed Sørensens Vej 1
6950 Ringkøbing