11. april 2024

Caia glæder sig til at vise sit fag frem

Caia glæder sig til at vise sit fag frem

Det begyndte som et sabbatårs-job på Egvad Plejehjem. Arbejdet med borgerne med demens var så spændende, at Caia Nielsen tog imod de gode ideer, da hendes kolleger foreslog hende at få en uddannelse, der ville give hende mulighed for at få et spændende arbejdsliv i de store velfærdsfag.

- Min drøm er at komme ud med Læger uden Grænser en dag. De optager ikke social- og sundhedsassistenter, så jeg vil gerne ende med at blive sygeplejerske. Jeg havde ikke lyst til at gå lige fra gymnasiet til sygeplejerske-uddannelsen, så jeg har valgt først at blive social- og sundhedsassistent – så får man også løn under uddannelsen, og det er federe end SU, siger Caia Nielsen.

Lige for tiden er hun i gang med sin tredje skoleperiode på skolen i Herning. Her deler hun tiden mellem det almindelige skolearbejde og træningen til DM i Skills.

- Jeg deltager i Skills, fordi jeg godt kan lide at udfordre mig selv. Skills er selvfølgelig en konkurrence med andre, men jeg ser det mest som en konkurrence med mig selv, siger Caia Nielsen og forklarer:
Den største udfordring for mig til Skills bliver presset. Man skal løse opgaverne på tid, der er publikum på – og så har skolen historisk klaret sig godt til Skills, så der er meget at leve op til.

Som deltager i Skills’ konkurrence for social- og sundhedsassistent-elever kan man komme op i otte forskellige opgaver/cases, der kan handle om alt fra palliativ pleje til velfærdsteknologi, fra en borger med en brækket hofte til samarbejdsøvelser. Når konkurrencen begynder, får deltagerne udleveret ”borgerens” livshistorie, en beskrivelse af borgerens nuværende situation og en eventuel medicinliste – og så er det ellers bare om at gå i gang.

- Det er mega fedt at skulle til DM, men det er også hårdt at træne så meget oven i skolearbejdet, siger Caia Nielsen, der ser et særligt mål med at deltage i Skills:

- Det er fedt at formidle, hvad vi laver på en sjovere måde, end at man bare fortæller om det. Ved Skills kan folk se det i praksis. Der er mange stereotype forestillinger om, hvad man laver som social- og sundhedsassistent. Her får vi en god mulighed for at vise noget andet end bare det stereotype, som folk altid tror, vi laver.

Birthe Nyrup Dahl er uddannelsesansvarlig hos Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun ansætter kommunens elever og er glad for, at kommunen endnu engang kan sende en dygtig elev til DM i Skills:

- Man skal virkelig være dygtig for at blive en god social- og sundhedsassistent. Derfor er vi også meget stolte af igen at kunne sende en af vores elever af sted til DM, siger Birthe Nyrup Dahl, der ser flere gevinster ved at deltage i DM i Skills:

- For eleverne er det selvfølgelig hårdt, men det er også sjovt at konkurrere med de andre og vise, hvad man selv kan. Det er en virkelig god måde at vise fagets mange spændende facetter og så er vi som arbejdsplads naturligvis også stolte af at kunne vise, hvor dygtige vores elever er.

 

FAKTA