5. april 2017

College skal tiltrække studerende til ungdomsuddannelserne

College skal tiltrække studerende til ungdomsuddannelserne

Et nyt projekt skal undersøge om et collegemiljø med gode, billige boliger og et spændende fritidsliv, kan fastholde unge fra andre dele af landet, når de afslutter et efterskoleophold i kommunen.

Økonomi- og Erhvervsudvalget har netop givet projektet Tænketank College 300.000 kroner af vækstpuljemidlerne.

- Vores ungdomsuddannelser klarer sig gang på gang rigtig godt i nationale sammenligninger. Derfor giver det rigtig god mening, at give unge fra andre dele af landet, der har knyttet bånd til vores område gennem et efterskoleophold, en mulighed for at blive en del af kommunens attraktive uddannelsesmiljø, siger Bent Brodersen, formand for Videnudvalget og medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

- Vi går små ungdomsårgange i møde. Kan vi gennem et stærkt samarbejde mellem efterskolerne og alle ungdomsuddannelserne i kommunen fastholde nogle af de mange unge, der har haft en god oplevelse på områdets efterskoler, og få dem at blive i området og tage en af ungdomsuddannelserne, så er det et stort plus, siger Lars Ole Wulff, seniorkonsulent ved UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern.

Inspiration fra Djursland
Projektet finder blandt andet sin inspiration i Viden Djurs i det østjyske, som kombinerer et stærkt uddannelsestilbud med boliger, der er til at betale på et SU-budget.

- Vi skal skabe et 24/7 miljø på samme måde, som det findes på efterskolerne, hvor vi ikke slipper de unge, når dagens undervisning er forbi. Det vil gøre de unge fra andre landsdele og deres familier trygge ved at vælge den nye løsning. Samtidig vil det styrke fritidsmiljøet til gavn for alle studerende, hvad enten de er lokale eller fra andre egne, siger Lars Ole Wulff.

Om projektet bliver en realitet vil næste fase vise. Pengene fra vækstpuljen er blevet givet til at ansætte en medarbejder, der skal koordinere arbejdet med at undersøge, om der er basis for at gå videre med ideen.

- Det er klart, at jeg håber, vi finder frem til at der er et solidt grundlag at bygge videre på. Projektets mål er, at vi ser den første årgang om to år, siger Lars Ole Wulff.