28. april 2023

Det åbne borgmesterkontor rykker til Ådum

Elever og lærer fra Fjelstervang Skole har sagt ok til brugen af fotoet.

I Danmarks geografisk største kommune er der langt fra f.eks. Ådum i den sydlige del af kommunen til borgmesterkontoret på rådhuset i Ringkøbing.

Derfor har borgmester Hans Østergaard valgt at åbne mobilt borgmesterkontor rundt omkring i kommunen med jævne mellemrum – og torsdag den 4. maj er turen kommet til Ådum, hvor der kl. 13-16 er kaffe på kanden og åbent hus for alle, der har noget, de vil drøfte med borgmesteren.

- Jeg ser altid frem til at tage ud på åbent borgmesterkontor, der er så tilpas uformelt, at mange typisk griber chancen for at lufte en ide eller en undren, som de måske ikke synes, de vil booke en aftale om på rådhuset, siger Hans Østergaard og tilføjer:

- Det betyder meget for mig at være tilgængelig og at mærke, hvad der rører sig i de mindre lokalsamfund. Mange har en fornemmelse af, at politikere kan være lidt fremmedgjorte overfor den dagligdag og virkelighed, de lever i – også her i kommunen. Derfor har jeg gjort det til en prioritet at komme ud i alle hjørner af kommunen og møde folk der, hvor de bor.

På det åbne borgmesterkontor vil det også være muligt at få en snak med en af kommunens landdistriktskoordinatorer og med kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Virksomhedsbesøg

Inden det åbne borgmesterkontor slår dørene op kl. 13, har borgmesteren og kommunaldirektøren traditionen tro været på virksomhedsbesøg i lokalområdet. I Ådum vil formiddagen gå med besøg hos Rosendahl Kartofler og Borris Karosserifabrik før en frokost skaber den uformelle ramme om en snak med virksomhederne og med repræsentanter fra Ådum Borgerforening og købmandsbutikken. 

Det er 11. gang, at borgmesterkontoret rykker ud i kommunen. Tidligere har der været åbent borgmesterkontor i Hvide Sande, Troldhede, Tarm, Vorgod-Barde, Bork, Hee, Hoven, Kloster, Fjelstervang og Lem.