6. april 2018

EM kvalifikationsturnering for U-17 piger til Ringkøbing-Skjern i efteråret

EM kvalifikationsturnering for U-17 piger til Ringkøbing-Skjern i efteråret

10 dage, fire nationer og seks landskampe. Det er hovedingredienserne i EM kvalifikationsturneringen for morgendagens kvindelige fodboldstjerner, der finder sted i uge 42 i Ringkøbing-Skjern.

Landshold fra Tjekkiet, Ukraine, Færøerne og Danmark triller i efterårsferien ind i Ringkøbing, hvor de skal indkvarteres i ti dage, mens det bliver afgjort, hvilke hold, der skal videre anden EM-kvalifikationsrunde i foråret 2019.

- Kvindefodbolden er populær som aldrig før, og det er fantastisk for vores lokale klubber, at en EM-kvalifikationsturnering kommer til Ringkøbing-Skjern. Der bliver uden tvivl en intens stemning på tilskuerrækkerne, og måske kan top-spillerne inspirere endnu flere piger til at prøve sporten af lokalt. Det er også en anerkendelse af, at klubberne har styr på banernes kvalitet og organiseringen, når DBU vælger at lægge en EM-kvalifikationsturnering her, siger Erik Viborg, formand for Kultur og Fritidsudvalget.

- DBU sætter stor pris på, at både Ringkøbing-Skjern Kommune og de lokale fodboldklubber bakker op omkring UEFA-turneringen. Uden hjælp fra især de frivillige ville det ikke være muligt at afvikle seks landskampe på en uge. Vi glæder os over, at kunne bringe vores landshold endnu tættere på de mange fodboldfans i kommunen og omegn. Der er lagt op til noget af en fodboldfest til efteråret, siger DBU´s formand Jesper Møller.

Det er planen, at landskampene skal spilles i Ringkøbing og Skjern, og der er tanker om at sætte et par af de omkringliggende klubbers træningsanlæg i spil til træningskampene.

Fodbold som løftestang
DBU og Ringkøbing-Skjern Kommune indgik i 2017 en velfærdsalliance, hvor parterne forpligter sig på et tæt samarbejde i både bredde- og elitesportssammenhæng.

- Jeg glæder mig over, at velfærdsalliancen kommer til udtryk i en EM-kvalifikationsturnering. Det viser, at alliancen er stærk, og jeg forventer, at vi vil se forskellige arrangementer i forbindelse med turneringen, hvor den populære boldsport bliver præsenteret bredt. Det gør mig stolt på kommunens men så sandelig også på klubbernes og deres kæmpe netværk af frivilliges vegne, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard, og tilføjer:

- Det glæder mig også, at 130 spillere, dommere og officials rykker ind i Ringkøbing. Kvindefodbolden er inde i en stærk udvikling, og det viser sig også i interessen for spillet, profilerne og sporten. Det kan ikke undgå at sætte et festligt præg på bybilledet, stemningen og omsætningen i byen, siger han.

Det er ikke første gang, at Ringkøbing og Skjern lægger grønsvær til landskampe i de yngre rækker: i 2016 mødte de danske U-18-herrer Hviderusland på Skjern Stadion, og i 2017 tørnede U16-drengene fra Danmark og Schweiz sammen på Green Arena.

Fakta
DBU indkvarterer spillere og officials i Ringkøbing i de ti dage, kvalifikationsturneringen varer, mens dommerne skal bo i Skjern.