3. april 2020

Kommunen beder virksomheder hjælpe med værnemidler

colourbox

Også i industrien benyttes der overtræksdragter og som her filtrerende masker. Derfor appellerer Ringkøbing-Skjern Kommune og - Erhvervsråd nu til virksomhederne for at indsamle værnemidler.

”Producerer I værnemidler, eller ligger I inde med et overskydende lager af værnemidler, så hører vi meget gerne fra jer”.

Nogenlunde sådan lyder appellen i dag i en direkte e-mail og i et nyhedsbrev til alle medlemsvirksomheder i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, underskrevet af borgmester Hans Østergaard og erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen.

I forbindelse med Corona-krisen har kommunen et stort behov for værnemidler på plejecentre, plejehjem, i børnepasningens nødberedskab, i madproduktionen til ældre og andre steder, hvor både pasningskrævende borgere og personalet skal beskyttes mod smittespredning.

- Vi forudser, at vi i de kommende uger kan komme til at stå i en situation, hvor vi mangler værnemidler.  Derfor undersøger vi pt alle muligheder for at indsamle værnemidler - og derfor kontakter vi kommunens virksomheder for at høre, om de eventuelt enten selv producerer værnemidler eller ligger inde med et overskydende lager som vi må købe, forklarer borgmester Hans Østergaard.

De værnemidler, der sandsynligvis vil komme til at mangle er:

  • Kirurgiske mundbind, eller andre mundbind af type II, hvilket betyder, at mundbindene har en hvis tæthedsgrad/er flerlags
  • Overtrækskitler med lange ærmer, enten én gangs og væsketætte eller i bomuld, så de kan vaskes
  • Beskyttelsesbriller/visir med klart glas. Hvis briller, meget gerne lukket i siderne
  • Undersøgelseshandsker/engangshandsker i enten Latex eller Nitril
  • FFP3 masker

- I Ringkøbing-Skjern Kommune er vi vant til at stå sammen, hvis der er behov for det. Derfor har vi al mulig grund til at tro, at virksomhederne også i denne situation er klar til at række kommunen en hjælpende hånd, hvis de kan, siger Erhvervsrådets direktør Hans Jørn Mikkelsen.

Virksomheder, der ligger inde med overskydende værnemidler, kan kontakte kommunens udbudskonsulent

Kell Christensen på tlf. 9974 1636 eller mail kell.christensen[mail]rksk.dk eller sekretariatschef Jette Delfs Clausen på tlf. 2968 5559 – mail: jette.clausen[mail]rksk.dk