23. august 2022

Nyt madfællesskab for enlige mænd

Colourbox

Det siges, at et måltid mad bringer os sammen og skaber fællesskab, uanset hvor vi er, eller hvem vi er.

Derfor er det en nærliggende tanke, at det kan føre til endnu bedre fællesskaber, hvis man først tilbereder et måltid mad sammen – og derefter nyder maden i hinandens selskab.

Dét er netop tanken bag et nyt tiltag fra Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Sundhed og Omsorg.

Projektet ’Mand og mad’ imellem er et tilbud til enlige mænd, som er over 60 år eller førtidspensionister. Formålet med tilbuddet er dels at inspirere mændene til at lave god mad til sig selv – og at sikre, at enlige mænd kommer ud og oplever givende fællesskaber:

- Vi ved af erfaring, at enlige mænd over 60 år kan have svært ved at tage initiativ til at komme ud og involvere sig i de eksisterende fællesskaber. Men vi ved også, at de er i fare for at blive ensomme og for at få følgesygdomme. Derfor vil vi gerne give et blidt puf og en hjælpende hånd til de enlige mænd, som har lyst til at blive en del af fællesskabet, siger Bente Lindgreen, ressourcemedarbejder i Aktivitetsområdet under Sundhed & Omsorg.

Hun understreger, at ”Mand og mad imellem” er for alle i målgruppen uanset køkkenerfaring:

- Der kræves ingen forudsætninger for at være med. Vi har fokus på fællesskabet og på at skabe et nærværende tilbud, hvor deltagerne dels vil blive guidet gennem kendte danske retter – og dels vil få oplysninger om de øvrige aktivitets- og fællesskabstilbud til enlige ældre mænd, der findes i kommunen, fortæller Bente Lindgreen.

I udgangspunktet afholdes Mand og mad-tilbuddet 2-3 gange, hvor tidligere restauratør på Westergaards Hotel i Videbæk, Bent Graakjær, er medarrangør og ansvarlig for planlægning af de enkelte måltider og indkøb af råvarer – og hvor Bente Lindgreen har fokus på det givende fællesskab.

Mand og mad imellem-projektet starter op, så snart, der er minimum seks tilmeldte. For deltagerne vil der være en egenbetaling til at dække udgifterne til råvarer. Beløbet afhænger af, hvor mange deltagere, der kommer og vil blive meldt ud, inden første madaften.

Interesserede kan tilmelde sig eller stille uddybende spørgsmål til Bente Lindgreen, Sundhed og Omsorg Tlf.: 2968 5560 og e-mail: bente.lindgreen@rksk.dk eller til Bent Graakjær Tlf.: 2890 9317 e-mail: bentgwgh@gmail.com

 

FAKTA:

Mand og mad imellem er et tilbud for enlige mænd, der er over 60 år eller førtidspensionister. Tilbuddet fokuserer på at skabe fællesskab over tilberedningen og fællesspisningen af et måltid mad.