15. august 2017

Skræddersyede velkomstpakker til tilflyttere

Skræddersyede velkomstpakker til tilflyttere

Gratis avis i en måned, billetter til teaterforestillinger, fællesspisninger, rabat på golf og windsurfing eller noget helt syvende. Sammen med virksomheder, foreningslivet og forlystelsessteder, giver Ringkøbing-Skjern Kommune som noget nyt tilflyttere frit valg på oplevelser i velkomstgave.

- Det er en udbygning af det velkomst set-up, vi i forvejen har til nye borgere i kommunen. Vi ved, at hvis man kommer til at kende sit nye område og indgå i sociale sammenhænge der, så er der større sandsynlighed for at man falder godt til. Så det vil vi selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at få til at ske, siger Dorthe Frydendahl, der er bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Nye tilflyttere får et brev i deres e-Boks, med et link til et digitalt univers, hvor de med en personlig kode frit kan vælge fem forskellige oplevelser. Nogle er gratis, andre er med klækkelig rabat.

Velkomstpakken er netop blevet lanceret. Se den her 

Tilflytterguide fik ideen til digital goodiebag

En ting er at flytte til, en helt anden er at falde til. Derfor er der i forvejen kørt en række tilbud i stilling, når nye borgere flytter til kommunen; tilflytterne modtager først et velkomstbrev fra borgmesteren, hvor der bl.a. står noget om det korps af frivillige velkomstambassadører, som tilbyder en lille intro til nærmiljøet.

Herefter bliver tilflytterne inviteret til et lokalt velkomstarrangement, hvor de kan høre nærmere om deres nye nærområde og møde andre tilflyttere.

Oplevelserne i velkomstpakken skal hjælpe tilflytterne i gang med at danne sig et nærmere indtryk af mulighederne i deres nye kommune.

- Vi håber, at det får de nye borgere ud at snuse til alle de forskellige oplevelser, der er her i kommunen, og så vil vi selvfølgelig også gerne vise bredden i udbuddet, for her er noget for enhver smag, siger Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator.

Hidtil har tilflyttere fået udleveret en goodiebag med fx rabatkuponer til håndbold- og fodboldkampe, men dels tager tilbuddene ikke højde for den enkeltes interesser, og dels er der det praktiske bøvl med at pakke, opbevare og ajourføre poserne.

Derfor fik en af kommunens fem tilflytterguider, Katrine Koch Frandsen fra Hvide Sande, den lyse ide at konvertere den fysiske goodiebag til et digitalt univers.

- Vi ser det som en kæmpe fordel, at tilflytterne selv kan vælge lige netop det, der har deres interesse, fremfor at vi som tidligere blander nogle goodiebags, som måske ikke rammer plet hos alle, siger Dorthe Frydendahl.

Sådan tager Ringkøbing-Skjern Kommune imod tilflyttere

  • Tilflytterne modtager et velkomstbrev fra borgmesteren.
  • Tilflytterne bliver kontaktet af en frivillig, lokal velkomstambassadør.
  • Tilflytterne bliver inviteret til lokale velkomstarrangementer for nye tilflyttere.
  • Tilflytterne modtager en personlig kode til en digital velkomstpakke, som de selv kan sætte sammen af udvalgte oplevelser og tilbud.
  • Hjemmesiden flytmodvest.dk samler en række oplysninger om job og karriere, boliger, natur, kultur og fritid mm. som er særligt interessante for tilflyttere og potentielle tilflyttere.
  • Herudover laves der særskilte arrangementer for unge tilflyttere i samarbejde med Facebookgruppen Kulturnetværket Ringkøbing Fjord, der er oprettet af en tilflytter.