19. august 2021

Unge vestjyder runder milepæl med stand-up

Aarkivfoto. InWestjylland har godkendt brugen af fotoet.

Fredag mødes InWestjylland for første gang efter corona-nedlukningen til networking - og et godt grin. Arkivfoto

Der er stand-up comedy med bl.a. lokale Frederik Rosgaard på programmet, når ca. 50 af de næsten 500 medlemmer af unge-netværket InWestjylland på fredag den 20. august mødes for første gang, siden Covid-19 satte en brat stopper for gode netværksarrangementer – og gode grin.

- Vi har ligget stille under corona-nedlukningen, og har ikke haft et fysisk arrangement siden september sidste år, siger 25-årige Emma Kaasgaard. Hun er erhvervsrådgiver i Landbobanken i Ringkøbing, og fik ideen til InWestjylland, fordi hun savnede faglige og sociale arrangementer for unge voksne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Derfor stiftede hun sammen med en lille gruppe andre unge InWestjylland i juni 2019 som et netværk for unge mellem 20 og 35 år bosiddende i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Og efter medlemstallet at dømme var der brug for et netværk, hvor områdets unge kunne mødes:

- Vi har oplevet en kæmpe opbakning, så vi nu er meget tæt på 500 medlemmer, fortæller Emma Kaasgaard. Hun glæder sig ’helt vildt’ til at komme i gang med netværksaktiviteterne igen efter corona-nedlukningen:

- Vi har et skarpt program med arrangementer hver måned helt frem til januar næste år, så medlemmerne kan godt glæde sig til at kigge i indbakken, siger hun og tilføjer, at der de kommende måneder vil være fokus på at stable arrangementer på benene rundt i alle kommunens fem centerbyer, Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Tarm og Hvide Sande.

Udfylder et tomrum

Ringkøbing-Skjern Kommune har siden starten bakket op om InWestjylland, ikke mindst fordi formålet med klubben er at styrke fællesskaberne for unge mellem 20 og 35 år i kommunen. Eller som bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl forklarer:

- InWestjylland har udfyldt et tomrum for unge voksne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Klubben byder på et fællesskab af jævnaldrende foruden netværksskabende aktiviteter. Mange af de unge mennesker, der bor i Ringkøbing-Skjern Kommune har set deres jævnaldrende kammerater flytte ud af kommunen for at få en af de videregående uddannelser, som vi ikke kan tilbyde lokalt. InWestjylland hjælper de unge, der er blevet – og de unge voksne, der er flyttet hertil – med at få udvidet deres sociale fællesskab og faglige netværk, så oplevelsen af at stå alene tilbage forhåbentlig ikke opstår.

 

FAKTA:

InWestjylland er et uformelt netværk, der styrker fællesskaberne for unge voksne mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern Kommune.

InWestjylland har foreløbig næsten 500 medlemmer, og optager løbende nye medlemmer blandt de 20-35 årige, der er bosat i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Navnet afspejler, at de unge, der bor i Naturens Rige, investerer deres tid i lokalområdet, i aktiviteter og i hinanden. Navnet associerer også Vestjylland og den vestjyske dialekt; derfor w’et.

På kommunens hjemmeside kan interesserede læse mere om netværket.