11. august 2021

Vær med til at give frivillige ildsjæle et klap på skulderen

colourbox

Hvert år uddeler Ringkøbing-Skjern Kommune en pris til på 5.000 kroner og et diplom til en person, en forening eller en organisation, der i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats på det frivillige sociale område.

Prisen uddeles på baggrund af indstillinger til kommunen, men med mindre end én uge til sidste frist for indstillinger, er der i år kun kommet ganske få indstillinger af kandidater til prisen.

Dét undrer frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, Emil Sloth Sig, fordi som han forklarer:

- Det frivillige foreningsliv og de frivillige fællesskaber er en integreret og fuldstændig uundværlig del af vores samfund, og vi har heldigvis rigtig mange ildsjæle, der ofrer tid og kræfter på fællesskabet og på at være der for andre, så vi ved, at der er rigtig mange værdige kandidater at indstille. En indstilling er en god mulighed for at give et velfortjent skulderklap til en af de mange vigtige frivillige indsatser.

Emil Sloth Sig opfordrer derfor alle, der kender en forening eller en ildsjæl, som hjælper udsatte eller sårbare borgere, til at indstille vedkommende til Frivilligprisen 2021.

Han forklarer:

-  I Ringkøbing-Skjern Kommune nyder vi godt af det enorme frivillige engagement, som bl.a. findes på plejehjem, på skoler og i klubber. Dem vil vi på fællesskabets vegne gerne sige mange tak til. Derfor håber Frivilligrådet, FrivilligVest og jeg selv også, at flere borgere vil indstille frivillige til Frivilligprisen 2021 i løbet af de næste dage.

Sidste frist for indstillinger er søndag den 15. august. Indstillinger til Frivilligprisen 2021 skal indsendes på e-mail til ekstern.udvikling[mail]rksk.dk 

De indstillede kandidater vil blive vurderet ud fra kriterier, der skal understøtte udviklingen og nytænkningen. Derfor vil der i vurderingen blive taget hensyn til, om den frivillige person eller forening er:

  • En (eller flere) frontløber(e), som har været med til at skabe ny udvikling og inspirere andre på det frivillige sociale felt.
  • En person, forening eller organisation, som har været med til at styrke samarbejdet på tværs – f.eks. ved at involvere andre samarbejdspartnere eller målgrupper.
  • En person, forening eller organisation, som har skabt opmærksomhed omkring en ellers overset problematik inden for det frivillige sociale område.

FAKTA:

Hvordan indstiller man en kandidat?
Alle kan indstille en værdig kandidat eller forening til prisen. Indstillingen skal være skriftlig og indeholde en beskrivelse af kandidatens eller foreningens frivillige arbejde samt en begrundelse for, hvorfor netop denne kandidat eller forening fortjener prisen. Frivilligprisen vil blive uddelt d. 25 september til West Awards for alle frivillige og folk med interesse i den frivillige verden. Det finder sted i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter fra kl. 18.00.

Sidste års vindere af Frivilligprisen var Spjald Plejehjem og Aktivitetscenters Vennekreds og Brugerråd. De modtog prisen fordi de to grupper yder en kæmpe og kreativ indsats for beboerne på Spjald Plejehjem.