19. februar 2018

Cathrine er "Vestjyde af hjertet"

Cathrine er

Når Skjern Håndbold onsdag den 21. februar på udebane spiller mod Aalborg Håndbold i Gigantium, får de opbakning fra 60 medlemmer af Klub Eksilvestjyder.

Eksilvestjyderne mødes et par timer forinden for at netværke og høre seneste nyt fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

En af dem, der møder op for både at hygge og heppe, er tidligere formand for Ungdomsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, Cathrine Brix Grimstrup.

Hun er født og opvokset i Ringkøbing og læser nu medicin på 4. semester på Aalborg Universitet.

- Klub Eksilvestjyder er et rigtig fedt koncept, hvor jeg virkelig føler, at man er en del af et fællesskab, fortæller Cathrine Brix Grimstrup:

- De forskellige arrangementer giver mig - ud over gode oplevelser - også muligheden for at gense bekendte hjemmefra, og for at lære nye mennesker at kende. Derudover udgør klubben et godt udgangspunkt for at følge med i, hvad der sker ”derhjemme”.

En stolt ambassadør

Både fællesskabet og tilknytningen til Ringkøbing-Skjern Kommune er væsentlige formål med Klub Eksilvestjyder, der blev etableret for to år siden.

- Jeg er en stolt ambassadør for Klub Eksilvestjyder, og klubben bidrager i høj grad til, at jeg – efter, at jeg nu har boet i Aalborg i halvandet år - stadig føler mig som en vestjyde. Jeg glæder mig helt vildt meget til at sidde på håndboldtribunen og heppe på Skjern herrespillerne i fællesskab med en masse andre ”Vestjyder by heart”, lyder det fra Cathrine Brix Grimstrup, som bestemt ikke er afvisende over for at flytte tilbage til kommunen efter endt uddannelse:

- Med de indsatser klubben gør for at vise, at Ringkøbing-Skjern kommune er attraktiv at flytte tilbage til efter endt uddannelse, synes jeg det bliver mere og mere oplagt, at tage tilbage til min hjemstavn, når den tid kommer, siger hun.

Dermed peger Cathrine Brix Grimstrup på et andet væsentligt formål med Klub Vestjyder. Nemlig det at fastholde kontakten med fraflyttere, fordi den tætte kontakt allerede har vist sig at bidrage til, at de returnerer til Ringkøbing-Skjern Kommune, når de har bestået de sidste eksamener.

En undersøgelse fra efteråret 2015 viste, at fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, har boet her tidligere - og at de primært flytter til kommunen på grund af relationer til området.

- Derfor giver det god mening at fastholde kontakten til vores fraflyttere, når de tager herfra for eksempelvis at studere, og det er netop formålet med Klub Eksilvestjyder, forklarer Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun tilføjer, at klubben i dag tæller 585 medlemmer på landsplan.

 

FAKTA

Hvad er Klub Eksilvestjyder?

Klub Eksilvestjyder er en gratis og uformel klub for folk, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

  • Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbolds udebanekampe i studiebyer.
  • Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern Kommune f.eks. Bork Havn Musikfestival, vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.
  • Løbende orientering om, hvad der sker i Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern Kommune og de virksomheder, som ligger i kommunen.
  • Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016, efter at en til- og fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion i efteråret 2015 viste, at flere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, tidligere har boet her.

Der er pt 585 medlemmer af Klub Eksilvestjyder. De er fordelt i alle de store uddannelsesbyer i Danmark.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via kommunens hjemmeside her: rksk.dk/eksilvestjyder