22. december 2023

Bedre internet under juletræet til 153 adresser

Colourbox

For mange byder juledagene nok på et par gode film, fodboldkampe eller tv-serier fra diverse streamingtjenester.

Men for nogle adresser i de mere tyndtbefolkede områder af kommunen er internetdækningen hullet og forbindelsen for dårlig til selv den smalleste kortfilm.

Selv om teleudbydere har rullet hurtigt bredbånd ud til rigtig mange danskere de seneste år, er der nemlig fortsat mange adresser i de mere tyndtbefolkede områder, hvor det ikke er rentabelt at etablere bredbånd på kommercielle vilkår, og hvor mange borgere derfor stadig ikke har adgang til et tidssvarende internet.

Men for 153 adresser i Ringkøbing-Skjern Kommune er der nu lys forude i form af hurtige internetforbindelser.

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, der forvalter den nationale Bredbåndspulje, kommer nemlig med en tidlig julegave i form af et tilsagn til de adresser i kommunen, der i den seneste runde har søgt om statsligt tilskud fra Bredbåndspuljen.

- Alle 153 adresser i Ringkøbing-Skjern Kommune, der søgte puljen, har nu fået tilsagn om tilskud til bedre internetdækning. Det betyder, at vi i Ringkøbing-Skjern Kommune ’kun’ har 707 adresser tilbage, der har under den nationale målsætning på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, siger digitaliseringskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, Kasper Barsted Christensen.

Han peger på, at tallet 707 dækker private hjem såvel som erhverv, fritids- og sommerhuse samt forsamlingshuse, klubber og foreninger m.m.

De 153 adresser dækker over 11 fælles projekter og 18 enkeltstående adresser, der har søgt igennem Bredbåndspuljens særlige ordning.

Udover tilsagnet fra Bredbåndspuljen kan de 153 adresser også se frem til et kommunalt tilskud på 1.000 kr. pr. adresse.

 

Fakta:

Indtil 2022 havde i alt 41 projekter i Ringkøbing-Skjern Kommune modtaget støtte fra den nationale Bredbåndspuljen på samlet set 61,6 mio. kr. Projekterne omfatter i alt 2.065 adresser, der har fået eller kan se frem til at modtage bedre internet.

På kommunens hjemmeside, kan man læse mere om Bredbåndspuljen