4. december 2018

Indtast dine grønne besparelser - og vind en iPad eller håndværkerhjælp

Indtast dine grønne besparelser - og vind en iPad eller håndværkerhjælp

Husejere, der har lavet energiforbedringer i deres hjem, opfordres til at registrere besparelserne på kommunens hjemmeside på https://www.rksk.dk/energibesparelser og deltage i lodtrækningen om fem præmier. De fem vindere trækkes løbende, og kan vælge mellem en iPad eller håndværkerhjælp til en værdi af 3.000 kroner.

Hvad enten det drejer sig om et nyt køleskab, opsætning af varmepumpe eller nye vinduer, så tæller det alt sammen med i det store energiregnskab i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor vil projektleder Alexander Lauring Knudsen gerne kende til de mange forbedringer, som private foretager.

Han står i spidsen for projekt LandsbyEnergi, som har fokus på den grønne omstilling i kommunens landdistrikter. Projektet afholder i samarbejde med lokale energiklubber blandt andet energimesser og udlodder også 1.000 gratis energitjek til lokale boligejere, som dermed får inspiration og rådgivning om energiforbedringer, hvad det vil koste, og hvor hurtigt investeringen tjener sig ind.

- Huse og private hjem tegner sig for 30-40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark, så der er virkelig besparelser at hente her – både når det gælder kroner og øre og CO2, siger Alexander Lauring Knudsen, og tilføjer:

- Vi ved, hvilke konkrete energiforbedringer, der kommer ud af de gratis energitjek, for energikonsulenterne følger op på, hvilke anbefalinger husejerne har handlet på og hvilke, de lader vente. Men det er jo langt fra det fulde billede af den grønne omstilling, og derfor har vi søsat energiberegneren, der kan hjælpe med til at give en god indikation, siger han.

På https://www.rksk.dk/energibesparelser kan man beskrive sine energiforbedringer i hjemmet eller lokalmiljøet, og i fire enkle kategorier udfylde de grønne tiltag, man har lavet. Til sidst kan man vælge, om man vil deltage i lodtrækningen om en iPad eller om håndværkerhjælp.

 

Fakta

Projekt LandsbyEnergi er en del af kommunens Energi2020 plan, der har som mål om at gøre kommunen selvforsynende med vedvarende energi i 2020.

Læs mere og bestil energitjek på www.energi2020.dk/landsbyenergi

Danske husstande står for 30-40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark. Derfor er der et stort potentiale i at energioptimere boliger eksempelvis ved hjælp af udskiftning af varmekilder, energirenoveringer, elbesparelser og andet, som fremmer den grønne omstilling. Med projektet LandsbyEnergi er der fokus på energiforbruget i kommunens landdistrikter. Projektet skal samtidig gøre lokalsamfundene mere attraktive.

Ringkøbing-Skjern Kommune deltager i det 3-årige tværnationale projekt, Delivering Community Benefits of Civic Energy (COBEN). Projektet er medfinansieret af EU Interreg Nordsø samt vækstmidler fra kommunens vækstpuljer. Projektet, som kommunen og konsortiet har valgt at kalde LandsbyEnergi, skal understøtte handlingerne i kommunens Energi2020 strategi, som har til mål at gøre kommunen 100 procent selvforsynende med vedvarende energi inden udgangen af 2020.

coben-logo