15. september 2016

Mest tilfredse borgere i verdens lykkeligste land

Mest tilfredse borgere i verdens lykkeligste land

Tilbage i marts konkluderede FN i en rapport, at Danmark er verdens lykkeligste land. I dag offentliggjorde Danmarks Statistik så en rapport, der kan fortælle, at de mest tilfredse borgere i verdens lykkeligste land bor i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi er mere end almindeligt godt tilfredse med undersøgelsens resultater, siger Iver Enevoldsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, og fortsætter:

- Det gør mig utrolig stolt af vores område, og af det store arbejde, der hver dag udføres for at gøre kommunen til noget helt særligt. Det er kun lidt over en måned siden, at vi kunne fortælle, at vi er verdensmestre i tillid, da et speciale lavet ved Aarhus Universitet målte det højeste niveau af social kapital i verden blandt kommunens borgere.

Resultatet kommer fra en ny undersøgelse lavet af Danmarks Statistik, der undersøger danskernes livskvalitet. I undersøgelsen har Danmarks Statistik spurgt borgere i hele landet, men primært i 38 kommuner, hvordan de oplever deres liv og hverdag.

Ligger højt over hele linjen
Og det er ikke kun på spørgsmålet om, hvordan borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune ser på tilfredsheden med livet, at kommunen bonner ud i den gode ende. Der er spurgt til i alt ni kategorier, og kommunens borgere ligger over landsgennemsnittet i alle kategorier. Eksempelvis er kommunens borgere også dem, der er mest tilfredse med familielivet, hvilket støttes op af, at kommunen har færrest skilsmisser pr. 1.000 gifte. Her er tallet 12,5 mod 20,8 i København.

- Undersøgelsen bekræfter det, vi gerne vil have hele Danmark til at vide; Der er virkelig godt at bo og leve i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vores vision, Naturens Rige, fokuserer netop på at skabe det gode liv for vores borgere og gode vækstmuligheder for erhvervslivet. Og det ser jo ud til at lykkes ganske godt, siger en svært tilfreds borgmester.

Klik selv rundt i denne interaktive grafik og find flere tal fra rapporten