17. december 2020

Vestas forlænger lejekontrakt i Ringkøbing til 2050

Fra venstre: Tommy Rahbek Nielsen, CEO Vestas, Anders Thygesen, fabrikschef, Kristian Pihl Lorentzen (MF) og Hans Østargaard. Foot: Merete Jensen

Da vindmøllevirksomheden Vestas i 2001 indgik en aftale med den daværende Ringkøbing Kommune om leje af arealet på havnen i Ringkøbing, hvor virksomheden har produktion var det med en tidsbegrænsning til april/maj 2028.

Men allerede nu har Vestas og Ringkøbing-Skjern Kommune aftalt en forlængelse af lejeaftalen, så den nu løber helt frem til foråret 2050.

- Det betyder jo, at vi midt i en tid, hvor coronakrisen har lagt dele af samfundet ned, kan glæde os over, at en af Ringkøbing-Skjern Kommunes – og Danmarks – vægtigste virksomheder fortsat satser på produktion af møller på havnen i Ringkøbing. Det kan jeg kun glæde mig rigtig meget over, siger borgmester Hans Østergaard.

Han tilføjer, at Vestas på alle måder hører hjemme i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor byrådet allerede i 2008 vedtog en ambitiøs energistrategi om, at kommunen skulle være 100 procent selvforsynede med energi fra vedvarende kilder i 2020 – en strategi, der nu er udvidet med ambitionen om, at kommunen ligeledes skal være 100 procent fossilfri allerede i 2040.

- Vi er meget glade for at kunne forlænge aftalen med kommunen, og vi ser frem til at fortsætte det produktive samarbejde. Vestas og hele den globale vindmølleindustri har sit udspring her, og vi er glade for at kunne fortsætte vores udvikling, test og produktion af vindmøller i området, siger fabrikschef hos Vestas, Anders Thygesen.  

Vestas er lige nu i gang med en udvidelse af fabrikken i Ringkøbing for at gøre plads til produktionen af vindmølleproducentens nyeste vindmølleplatform kaldet EnVentus. Sidste år udvidede Vestas sit lejemål på havnefronten med et udendørs færdiglagerareal på ca. 6800 kvadratmeter.

Mens kommunen ejer arealet på havnen, tilhører bygningerne Vestas, der årligt lægger ca. 1,7 mio. kr. i leje af grunden.

Sammen med en anden af kommunens tunge virksomheder, Arla, har Vestas været tæt involveret i Ringkøbing-Skjern Kommunes indsats for at få Folketinget til at afsætte midler på Finansloven til en udvidelse af Rute 15 på strækningen mellem Ringkøbing og Herning. Et stykke stærkt trafikeret hovedvej, der lige nu virker som en flaskehals for både vindmølletransporter og mælketankvogne.