15. december 2020

Nyt ansigt skal formidle landdistriktsmillioner

Nyt ansigt skal formidle landdistriktsmillioner

Der ruller årligt omkring tre mio. kroner til udvikling af landdistrikterne gennem LAG-Lemvig Ringkøbing-Skjern, som indstiller lokale ansøgninger til støtte fra EU's landdistriktsprogrammer. Ny LAG-koordinator er netop tiltrådt.

Et aktivt samlingspunkt, ’fra 0-100 på fem minutter’ i Troldhede.  Adgang til naturværdier og dyreliv ad ’Det blå Trail’ ved Vonåen. Et fitnessrum i Kloster og en café ved forsamlingshus og hal i Højmark.

Alle projekter har det til fælles, at de har modtaget støtte gennem LAG-Lemvig, Ringkøbing-Skjern i løbet af 2020. Men derudover er der også en anden rød tråd: projekterne højner kvaliteten af livet i lokalområderne ved at skabe muligheder for, at mennesker kan samles og have fællesskaber.

Og lige nøjagtigt den del, ser den nye LAG-koordinator ved LAG-Lemvig, Ringkøbing-Skjern meget frem til i sin nye stilling:

- Jeg glæder mig meget til at møde de lokale ildsjæle og projektmagere og se deres ideer udfoldes og blive til virkelighed, så de kan komme lokalsamfundet til gavn, fortæller Martin Riis, der er LAG-koordinator ved LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern siden 1. december.

Han er uddannet cand.scient.pol og har arbejdet med fundraising og rådgivning gennem syv år som forskningsrådgiver på Aarhus Universitet. Og det er en erfaring, lokale projektmagere kan se frem til at trække på:

- Min rolle er at hjælpe og vejlede ansøgere og bistå dem gennem hele processen, så vi kan få penge hjem til deres projekter, siger Martin Riis, der er 36 år og har bosat sig med sin familie i Ringkøbing.

Der er fire årlige ansøgningsrunder og næste frist for ansøgninger er den 18. januar 2021

Læs mere om LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern og ansøgningsprocessen  

Martin Riis afløser LAG-koordinator Poul Nystrup Christensen, der går på pension ved årsskiftet.

På grund af Brexit mangler EU at forholde sig til landdistriktsprogrammets fremtid efter 2021, men forventningen er, at programmet fortsætter.