12. februar 2019

Det mobile borgmesterkontor åbner igen i 2019

Det mobile borgmesterkontor åbner igen i 2019

Da Hans Østergaard som nytiltrådt borgmester sidste år besluttede at drage ud i kommunen og invitere borgerne indenfor på det mobile borgmesterkontor, var spændingen stor. For ville der dukke 2 eller 200 borgere op, og hvilke forventninger ville de fremmødte have til det åbne borgmesterkontor?

- Det er gået over al forventning, tror jeg godt, at jeg kan sige, fortæller borgmesteren, der da også allerede inden årsskiftet besluttede sig for at videreføre det åbne borgmesterkontor i 2019:

- For mig har det været rigtig rart at møde så mange engagerede borgere til en uformel snak og en kop kaffe ude i deres hverdag eller på deres hjemmebane, og jeg har da også det indtryk, at mange borgere er kommet til mig med ting, de måske ikke havde ulejliget sig med at køre til Ringkøbing og banke på døren til borgmesterkontoret på Rådhuset for at fortælle mig, forklarer han.

I løbet af sit første år som borgmester, flyttede Hans Østergaard borgmesterkontoret ud i kommunen fire gange - til hhv. Hoven, Hee, Bork og Vorgod-Barde. 

I Hoven dukkede en borger op med en pose haveafklip og en bøn om bedre mulighed for at komme af med haveaffald til kompostering. I Hee spiste borgmesteren frokost med repræsentanter for landsbyklyngen VestRum og i Bork blev der bl.a. diskuteret turismemuligheder og -udfordringer i surfing. Og det åbne borgmesterkontor er nu blevet en tradition:

På mandag er det i Tarm, at Hans Østergaard sammen med kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen og marketingkoordinator Margrete Sørensen byder indenfor på det mobile borgmesterkontor i idrætscenteret klokken 13.00-16.30. Han håber at se rigtig mange af byens borgere til en kop kaffe og en snak. 

Inden da har de været på virksomhedsbesøg på VM Tarm og Runi, efterfulgt af besøg på kulturhuset Mejeriet og frokost med erhvervs- og kulturrepræsentanter for byen.

Hans Østergaard understreger, at intet er for stort eller for småt til en drøftelse på det mobile borgmesterkontor. Det primære formål med at tage ud, er at være tilgængelig og lytte til de bekymringer eller ideer folk måtte have lokalt:

- Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune og for nogle kan det måske virke både langt og besværligt at komme til Rådhuset i Ringkøbing for at få en snak med deres borgmester. Derfor har jeg gjort det til en prioritet at være tilgængelig for alle - bl.a. ved at komme ud i alle hjørner af kommunen og møde folk der, hvor de bor, forklarer Hans Østergaard.

 

FAKTA:

Borgmesterkontoret har tidligere været flyttet ud til:

Hoven (7. maj 2018)

Hee (6. juni 2018)

Bork (15. august 2018)

Vorgod-Barde (30. november 2018)

 

I løbet af 2019 vil der blive afholdt mobilt borgmesterkontor den 9. maj, 5. september og 11. november. Hvilke landsbyer borgmesteren rykker ud til, vil blive annonceret på et senere tidspunkt.