23. februar 2018

Gode råd er gratis i Foodzone

Gode råd er gratis i Foodzone

Hvor må man sælge hjemmesylt og æg fra hønsegården? Hvad siger egentlig fødevarelovgivningen? Hvordan bliver man godkendt hos Fødevarestyrelsen og hvad er egenkontrol for en størrelse?

Det er blot nogle af de spørgsmål mad-iværksættere og nyetablerede fødevareproducenter kan få svar på, når Center for Fødevareudvikling den 1. marts kl. 15 åbner døren i Fødevarepark Skjern Enge for et oplæg om lovkrav og regelsæt på fødevareområdet ved fødevarekonsulent Jesper Domino.

Herefter vil fødevarekonsulenten være til stede i Fødevarepark Skjern Enge den sidste mandag i hver måned, hvor interesserede mad-iværksættere og nyetablerede fødevareproducenter kan booke et opstartsmøde gennem Center for Fødevareudvikling.

I Fødevarepark Skjern Enge råder centeret, der hører under Ringkøbing-Skjern Kommunes Erhvervsråd, over 2000 kvm, hvor iværksættere og fødevareproducenter på favorable vilkår kan leje sig ind i den kulinariske rugekasse Foodzone.

Ideen bag Foodzone er, at nyetablerede kan sparre med hinanden, udvikle og producere deres varer - og få hjælp til alt fra idéudvikling og afsætning til rygstød nok til at turde springe ud i en tilværelse som selvstændig producent.

Og for fremtiden altså også booke et møde med fødevarekonsulent Jesper Domino, hvor de for kan hente bistand og værdifulde råd til, hvad man må og ikke må, når man producerer fødevarer til kommercielt salg.

- Der sker rigtig meget på det område hele tiden, og vi vil derfor gerne give vores virksomheder mulighed for at være på forkant med de her ting, inden de skal på markedet med deres produkter, siger Kis Thy.

Hun er projektleder i Center for Fødevareudvikling og tilbringer de fleste arbejdsdage i Fødevarepark Skjern Enge. Og hun har i flere tilfælde set, at selv små fejl kan føre til markante bøder.

For eksempel hvis man laver en fejl i varedeklarationen på sit produkts label. Dét opdagede en af de producenter, som Center for Fødevareudvikling har hjulpet i gang:

- Det blev heldigvis opdaget i tide, og de fik ændret deres labels. Men det kunne have kostet en bøde på 5000 kr., fortæller Kis Thy og tilføjer:

- Og det er altså både mange og ærgerlige penge at komme af med, når man er nystartet selvstændig.

 

FAKTA

Fødevarekonsulent Jesper Domino gæster Fødevarepark Skjern Enge den 1. marts klokken 15.00-17.00 for at fortælle om lovkrav og regler på fødevareområdet - og om, hvad man kan bruge en fødevarekonsulent til.

Arrangementet afholdes af Center for Fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Kommunes Erhvervsråd - og er gratis. Tilmelding skal ske d. 1/3 inden kl. 12.00 på: https://rserhverv.nemtilmeld.dk/29/

Begyndende den 26. marts vil Jesper Domino fremover være til stede i Fødevareparken den sidste mandag i hver måned, hvor interesserede mad-iværksættere og nyetablerede fødevareproducenter kan booke et opstartsmøde med ham. Møderne kan bookes gennem Center for Fødevareudvikling på tlf. 23 30 60 59.