21. februar 2018

Kom til præsentation af trafikløsningerne for Søndervig

Kom til præsentation af trafikløsningerne for Søndervig

Selv hvis fyraftensmødet – som forventet - bliver lidt af et tilløbsstykke, vil de borgere, der ankommer i bil, sandsynligvis ikke opleve de helt store trafikale udfordringer, når de nærmer sig Søndervig den 6. marts klokken 17.00.

Men sommeren igennem er Søndervig et af de mest velbesøgte sommerhusområder langs den jyske vestkyst. Og når sand og vand trækker i både turister og lokale, har det tæret på manges tålmodighed, at trafikken snegler sig afsted på hovedvejene ind mod byen og omkring Søndervigs centrale kryds, hvor nord- og sydgående trafik møder trafikken fra øst.

Derfor iværksatte Ringkøbing-Skjern Kommune i sensommeren sidste år et analysearbejde for at finde mulige løsninger på de trafikale udfordringer i Søndervig.

Nu har analysearbejdet, som blandt andet inkluderede en interviewrunde med interessenter fra Søndervig, resulteret i et katalog over løsninger på i alt fem trafikale udfordringer i og omkring Søndervig. Og som tidligere udmeldt vil kommunens Teknik- og Miljøudvalg præsentere løsningskataloget på et fyraftensmøde, hvor alle interesserede er velkomne.

Det sker tirsdag den 6. marts klokken 17.00-18.30 på Beach Bowl i Søndervig.

- Jeg glæder mig til at præsentere de forskellige løsningsforslag– og jeg glæder mig til at høre borgernes synspunkter, siger John G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han understreger, at der både er mange løsningsforslag og mange forskellige hensyn at tage. Derfor er det ikke nogen enkel proces.

- Vi kan på forhånd sige, at det bliver svært at finde løsninger, som alle vil synes, er de helt rigtige. Også derfor er det vigtigt at tage dette møde, hvor vi kan få en pejling på holdningen til de forskellige løsninger. Det, vi vil præsentere borgerne for, er ikke en endelig plan, men en værktøjskasse af forslag, fastslår han, og tilføjer:

- På mødet kan borgerne komme med holdningstilkendegivelser, og vi politikere vil lytte og derefter træffe en endelig beslutning på et senere tidspunkt.

 

FAKTA:

Fyraftensmødet afholdes i Beach Bowl, Søndervig den 6. marts klokken 17.00-18.30.

Tilmelding på sondervigtrafik@rksk.dk senest fredag den 2. marts.

Formålet med fyraftensmødet er at præsentere interesserede borgere for et katalog af løsninger til de trafikale udfordringer i Søndervig. Løsningskataloget på hele 150 sider er udarbejdet af Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS.

Ud over de geografiske begrænsninger og andre faktorer, der allerede gør Søndervig til et trafikalt knudepunkt, ventes Søndervig Feriepark med badeland og 500 nye ferieboliger om få år at tiltrække 250.000 besøgende årligt, samtidig med, at 200.000 mennesker ventes at besøge NaturKRAFT hvert år, når det åbner i udkanten af Ringkøbing i 2020.

Løsningskataloget finder du her