27. februar 2024

Invitation til Foreningsuge i uge 10

Colourbox

Skal din forening blive bedre til at tiltrække unge frivillige? Eller vil I gøre hverdagen nemmere gennem digitalisering? Søger I svar på, hvad I kan få tilskud til og hvordan?

Så kom til foreningsuge i uge 10, hvor du og dine bestyrelseskolleger i foreningslivet kan få ny viden og inspiration, som kan styrke jeres forening.

I uge 10 slår Ringkøbing-Skjern Kommunes Fritidsafdeling sig sammen med DGI Vestjylland og afholder en række arrangementer for kommunens foreninger med nogle af de mest centrale udfordringer som omdrejningspunkt.

- Foreningsugen er en fin mulighed for at få et tættere samarbejde mellem DGI og Ringkøbing-Skjern Kommune til glæde for de mange foreninger i kommunen. Med fokus på både udvikling og den administrative del af foreningsarbejdet håber vi, at foreningerne får noget nyt med til den videre indsats for at styrke arbejdet lokalt og få endnu flere børn, unge og voksne ud og dyrke idræt, siger afdelingsleder for Kultur og Fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune, Henrik Koch Rasmussen.

Fællesskab på tværs af foreninger

Foreningsugen skydes i gang, når Foreningssamvirket inviterer alle medlemsforeninger til repræsentantskabsmøde – eller generalforsamling – i Højmark Forsamlingshus den 4. marts kl. 17.30-20.30.

Efter fællesspisning fortæller Christine Winding-Laurtzen fra Beder-Malling Idrætsforening, hvordan den lille forening involverede lokalsamfundet og opbyggede fællesskab på tværs af både aktiviteter og afdelinger. Herefter er DGI tovholder, når fremtidens frivillige og ansatte i foreningen drøftes af deltagerne.

Til slut afholdes der generalforsamling, hvor medlemmerne kan komme til orde og vælge bestyrelsen, som skal fremme foreningernes indflydelse og kontakt til det politiske niveau i kommunen.

Tilmelding til generalforsamlingen sker via Foreningsportalen under kurser og events eller ved at sende en mail til linda.milling@rksk.dk

Tiltræk unge frivillige i foreningen

Frivillige – og især de unge af slagsen – står ofte højt på listen over ønsker i foreningerne. Tirsdag 5. marts åbner Brogården i Ringkøbing dørene til en spændende workshop, hvor de unge selv fortæller, hvordan man involverer dem i det frivillige arbejde i foreningerne. 

En lignende workshop blev afholdt sidste år i Videbæk, hvor deltagerne fik mange gode perspektiver med hjem – også fra de unge selv. Her satte et panel af unge ord på deres motivation for at arbejde frivilligt samt hvad foreningerne kunne gøre for at inkludere dem. I år deltager et panel af unge igen, for at give workshoppens deltagere en god indsigt i de unges frivillige engagement og forventninger til foreningsarbejdet.

- De unge kan gøre enorm gavn i foreningerne, og de vil faktisk gerne bidrage. Vi vil gerne hjælpe foreningerne til at kunne skabe fede miljøer for de unge at være frivillige i, fortæller Josefine Gadgaard, ungekonsulent hos DGI Vestjylland.

En undersøgelse som Epinion har lavet for partnerskabet Bevæg Dig For Livet viser, at halvdelen af unge i alderen 15 til 24 år, som ikke er frivillige i dag, gerne vil være det. Potentialet er stort – på workshoppen klædes foreningen på til at byde dem indenfor.

Få hjælp til tilskud og digitalisering

Til Infocafé på Smed Sørensens Vej 1 i Ringkøbing onsdag 6. marts kan foreningerne få svar på spørgsmål om tilskud og indberetning samt digitalisering af foreningen. For hvordan er det nu lige, at lokaletilskud fungerer? Og kan man registrere medlemmerne på en nemmere måde end via regneark? Det og meget mere kan alle kommunens foreninger booke tid for at få svar på.

Ved cafeens ene station svarer Lone Cramon, økonomikonsulent hos Ringkøbing-Skjern Kommune, på spørgsmål om tilskud og indberetninger på Foreningsportalen.

Ved en anden station står foreningskonsulent hos DGI Vestjylland Alexander Eckerdal klar. Her hjælper han foreninger med at lave et digitalt tjek, hvor de sammen finder ud af, om foreningen kan udnytte digitale løsninger bedre og få mere overskud i hverdagen.

I foyeren tager kommunens fritidskonsulenter imod deltagerne. Her kan de få svar på generelle spørgsmål om tilskud, puljer, deadlines og meget mere. Book tid på siden her: https://www.dgi.dk/foreningsledelse/arrangementer

Praktisk info

Foreningssamvirkets generalforsamling – mandag 4. marts kl. 17:30-20:30 i Højmark Forsamlingshus – tilmelding via Foreningsportalen under kurser og events eller på e-mail linda.milling@rksk.dk

Unges frivillige engagement – tirsdag 5. marts kl. 18:00-21:00 på Brogården i Ringkøbing

Infocafe for foreningsbestyrelser – onsdag 6. marts kl. 16:30-20:30 på Smed Sørensens vej 1 i Ringkøbing