9. juli 2020

De nye to-delte affaldsbeholdere leveres fra august

De nye to-delte affaldsbeholdere leveres fra august

Ringkøbing-Skjern Kommune begynder at levere de nye to-delte affaldsbeholdere fra august for at gøre klar til den nye affaldsordning, hvor madaffald skal sorteres fra restaffaldet.

Selvom der endnu er et stykke tid til den 1. november, hvor den nye madaffaldsordning træder i kraft, begynder Ringkøbing-Skjern Kommune fra august og frem til midt i oktober  at uddele de nye to-delte beholdere med plads til både mad- og restaffald. På den måde kan alle borgere, virksomheder og sommerhusejere være klar til at starte på den nye sortering.

-  Det er et større logistisk øvelse at få fordelt ca. 35.000 affaldsbeholdere og gøre klar til ibrugtagningen, og den proces går i gang fra august og frem, siger Mette Dahl Vestergaard, der er projektmedarbejder i kommunens afdeling for Genbrug.

Frem til den nye ordning træder i kraft, skal man fortsætte med at bruge den gamle beholder. Når den er tømt for sidste gang, vil dette blive markeret på beholderen, og så er det tid til at tage den nye to-delte beholder i brug.

- Vi skal have et større puslespil til at gå op, så vi beder om, at man frem til den sidste tømning i den gamle ordning blot opbevarer den nye affaldsbeholder, siger Mette Dahl Vestergaard.

Når den nye ordning er i gang, kan man enten vælge at beholde sin gamle affaldsbeholder og bruge den til andre formål eller indlevere den til genbrug på en af kommunens genbrugspladser. De nye todelte beholdere ejes af kommunen.

På madaffald.rksk.dk findes mange informationer om den nye affaldsordning.

Få inspiration til beholderskjul på genbrugspladsen
På alle genbrugspladser i kommunen er der i øjeblikket udstillinger med inspiration til, hvordan man kan bygge beholderskjul til den nye to-delte affaldsbeholder. I et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Huset Venture, er der lavet to forskellige bud på skjul: Et vedligeholdelsesfrit i lærketræ og fiberplader og et skjul i trykimprægneret fyrretræ.

- Vi vil gerne være behjælpelige med inspiration og oplysning - både med ideer til beholderskjul og, hvordan de skal placeres, så skraldemændene kan komme til at tømme affaldsbeholderen. Og hvis der er spørgsmål til den kommende ordning, så kan pladsens medarbejdere hjælpe med at svare på mange spørgsmål, siger Mette Dahl Vestergaard.

I øjeblikket modtager alle borgere over 18 år et brev i e-Boks med mere information om leveringen af den nye beholder og om den nye affaldsordning, hvor man skal sortere madaffald og restaffald hver for sig.