9. juli 2020

Masser af ekstra sjov i sommerferien

Masser af ekstra sjov i sommerferien

Stand Up Paddling-kurser, dragebygning, badmintonskole, ture til Bagges Dæmning, E-sport mikset med Nerf-guns, familiedyst på havnen i Ringkøbing, teaterworkshops, ture til Naturkraft og WOW Park… sommerferien er fuld af ekstra oplevelser for børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune.

For børn og unge i skolealderen har coronavirusset betydet et forår med hjemmeskole og en sommer med aflyste ferieplaner. Derfor aftalte regeringen og et bredt udsnit af folketingets øvrige partier en sommerpakke på 200 mio. kroner øremærket sommeraktiviteter for børn og unge med fællesskab, leg og læring i højsædet. 2,149 mio. kroner er nu fordelt i Ringkøbing-Skjern.

Det blev udviklingskonsulent Conni Boesen Kjær, der greb opgaven med at fordele Ringkøbing-Skjern Kommunes andel af sommerpakkens penge til lokale arrangører. I går udløb fristen, og det har ifølge Conni Boesen Kjær ikke skortet på hverken handlekraft eller iderigdom hos foreningslivet, SFO’er og klubber, forlystelsessteder, kulturlivet og Ungdomsskolen, der tilsammen sendte 63 ideer til sommerferieaktiviteter ind.

- Jeg kunne snildt have fordelt en mio. kroner mere, for der har været mange gode ansøgninger, og flere arrangører er vendt tilbage for at spørge ind til muligheden for at oprette ekstrapladser, da der er stor interesse om sommeraktiviteterne, fortæller Conni Boesen Kjær, der til daglig arbejder med udviklingsopgaver i fagområdet Dagtilbud og Undervisning.

Nogle af aktiviteterne arrangeres af lokale SFO’er, klubber og skoler og er dermed lukkede tilbud, mens andre aktiviteter er åbne for alle.  ”Leg og læring” har været den rettesnor, pengene er blevet fordelt efter, fortæller hun:

- Jeg har lagt vægt på, at der både skulle være et kvalificeret indhold og plads til at de deltagene børn og unge får lejlighed til at danne eller styrke relationer gennem aktiviteterne, som de har savnet at kunne gøre i foråret. Derfor har jeg også vægtet, at SFO’er og klubber skulle være med på lige fod med de mere åbne tilbud.

Sommersjov for 2000 børn og unge i Ungdomsskolen
Hvor mange børn og unge, der får glæde af ferieaktiviteterne, tør Conni Boesen Kjær ikke gisne om, men alene i regi af Ungdomsskolen vil 2000 børn og unge få oplevelser ud over det sædvanlige i ugerne 27 og 32.

- Jeg er så imponeret over den virkelyst, der bliver lagt for dagen af alle arrangører. Ikke mindst ungdomsskolen, der har stablet et imponerende og alsidigt program på benene, der når ud til rigtigt mange, siger Conni Boesen Kjær.

Se Ungdomsskolens program 

Hun fortæller, at de godt 2,1 millioner kroner er fordelt blandt mange aktører, store som små, professionelle som frivillige, og at pengene derfor rækker langt:

- Der er virkelig mange, der har lagt timer i det og gjort et ekstra stykke – ofte frivilligt – arbejde, og det er nu på ret kort tid resulteret i mange ture og aktiviteter til vores børn og unge i skoleferien. Det demonstrerer på bedste vis, at vi kan det der med at organisere, improvisere og få tingene til at lykkes her i Vestjylland, fortæller Conni Boesen Kjær.

Eksempelvis har Skjern Handelsforening børneaktiviteter på gågaden hver mandag frem til uge 32, Holmsland Klit Turistforening har bl.a drageworkshop og fiskeskole, Teatret OM og teaterforeningen Theatron har teaterworkshops, DGI Vestjylland  har blandt andet en tur til Momhøje og friluftsliv ved Dejbjerglund Outdoor på plakaten mens Ungdomsskolen eksempelvis har Stand Up Paddling, ridning, windsurfing og porcelænsmaling blandt de mange aktiviteter og Ringkøbing-Skjern Museum blandt meget andet serverer røverhistorier til snit og snak på Provstgaards Jagthus.