5. juli 2017

Ens kriterier for vedligehold af stier i hele kommunen

Ens kriterier for vedligehold af stier i hele kommunen

Nogle steder er de private grundejere ude med salt om vinteren og græsslå-maskinen om sommeren. På andre sammenlignelige stier er det kommunen, der rykker ud med mandskab og materiel. Det er arven fra de fem tidligere kommuner, der skinner igennem.

Nu skal der være ens regler i hele kommunen, og det betyder, at nogle stier skal om-klassificeres fra offentlig til privat og i nogle tilfælde omvendt. I de tilfælde, hvor en sti om-klassificeres fra offentlig til privat gælder det, at kommunen har pligt til at overdrage stien i god stand.

- Det er mest retfærdigt, at der gælder ens regler for alle. Samtidig giver det også folkene i Vej og Park et bedre overblik og dermed bedre muligheder for at prioritere ressourcerne, siger Ole Kamp, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

En større oprydning i sti-registeret står dermed for døren, og i samme manøvre er det, at nogle stier bliver opklassificeret og overtaget af kommunen, mens andre bliver nedklassificeret og på sigt bliver overdraget til grundejerne.

En gruppe stier, som aldrig har været kommunale, men som helt eller delvist er blevet passet af kommunen, bliver overdraget til grundejerne med det samme.

Grundig information på nettet og på møder
Interesserede grundejere kan se kort, læse om processen og finde svar på ofte stillede spørgsmål på kommunens hjemmeside www.rksk.dk/stier

Her er det også muligt at indsende bemærkninger.

- Det hele kommer til at foregå i et roligt tempo. Vi vil meget gerne have hjælp til at kvalificere beslutningerne. Så vi indbyder til, at man går ind på hjemmesiden og sender en besked, hvis man synes, der er noget, vi bør være opmærksomme på, siger Heidi Vang Grosmann, ingeniør i Trafik og Vej. 

Mere information følger på fire offentlige møder efter sommerferien.

På møderne bliver oplægget til ny sti-struktur præsenteret, og alle er velkomne til at komme og debattere, hvordan man bedst sikrer et godt og harmonisk sti-net til gavn for alle borgere.

  • Mandag den 28. august kl. 18.30 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3
    6900 Skjern
  • Tirsdag den 29. august kl. 18.30 i Annekset, Rofi Centret, Kirkevej 26, 6950 Ringkøbing
  • Onsdag den 30. august kl. 18.30 Videbæk Idræts- og Fritidscenter, Vestervang 28, 6920 Videbæk
  • Torsdag den 31. august kl. 18.30 i Fiskeriets Hus, Nørregade 2B, 6960 Hvide Sande

Møderne er åbne for alle, og man behøver ikke tilmelde sig.

Efter møderne vil en høringsfase træde i kraft.

Fakta
I udgangspunktet bliver stier som er meget korte eller har begrænset offentlig færdsel privatiserede.

Grundejere, der er berørt af ændringen, vil modtage besked efter høringsfasen er afsluttet. Herefter går der fire år inden stien overdrages. Kommunen har pligt til at overdrage stien i god stand.