13. juli 2018

Rekordsommer driller vestkystcyklister

Rekordsommer driller vestkystcyklister

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, men det omvendte kan også gøre sig gældende: Det ekstraordinært tørre sommervejr giver cyklister på Vestkyststien problemer. Fugten, der plejer at binde underlaget sammen og gøre det hårdt, er for længst forduftet, og tilbage ligger et sandet spor.

Kommunen opfordrer til, at man kører efter forholdene, tager de brede cykeldæk og den bredskyggede ja-hat med.

- Vi får meldinger ind om, at der nogle steder er så løst et underlag, at folk må stå af og trække noget af vejen. Indtil regnen kommer, må vi se os slået af naturkræfterne, og vi opfordrer til, at man kører efter forholdene og sætter god tid af, siger Lars Jørgensen, teamleder i Vej og Park.

Det er især på de dele af strækningen, der ligger ude i det åbne land uden for sommerhusområderne, at der er problemer:

- På de strækninger har vinden også mere frit spil, så der kan komme ansamlinger af knastørt sand, som er sværere at cykle i. Men der er alternativer til Vestkyststien på noget af strækningen. Eksempelvis kan man køre på den asfalterede cykelsti ved hovedvejen mellem Søndervig og Hvide Sande, siger Lars Jørgensen.

Kommunen sætter nu skiltning op på flere sprog ved cykelplejestationerne på og i umiddelbar forlængelse af ruten, så også gæster, der ikke taler dansk, bliver oplyst om den ekstraordinære situation. Oplysningerne er også skrevet ind i appen Fjorden Rundt og på kommunens hjemmeside