13. juni 2018

Her er visionen for hele Ringkøbing-Skjern Kommune

Her er visionen for hele Ringkøbing-Skjern Kommune

Byrådet vedtog i går dets nye vision. Undervejs har de folkevalgte fået hjælp fra borgere og erhvervs- og foreningslivet. Visionen bygger videre på den tidligere vision og bærer stadig navnet Naturens Rige.

Med visionen fortæller Byrådet, hvordan de ønsker at præge kommunen. Og da visionen rækker ud over kommunen som organisation, har Byrådet hentet hjælp og inspiration hos alle, der bor i kommunen.

Ved håndboldkampe, ved erhvervsbrunch, gennem den elektroniske visionsbank og ved et folkeråd har alle kunnet dele deres drømme for kommunens fremtid.

- Jeg vil gerne sige tak til alle som involverede sig. Jeg tør godt sige på hele Byrådets vegne, at vi blev meget inspirerede af det store engagement og den iderigdom, der mødte os, siger borgmester Hans Østergaard.

- Der er mange mennesker, hvis hjerte banker for, at vores område tager de rigtige skridt ind i fremtiden. Derfor er det også stort for os nu at kunne fremlægge resultatet og sige: Her er så vores fælles drømme. Lad os i fællesskab sørge for, at de får luft under vingerne, siger borgmester Hans Østergaard.

Se visionen 

Se de hvilke ideer og drømme, der inspirerede byrådet.

Liv og udvikling i nærheden

Trådende i visionen er samlet i tre temaer:

Liv - Vi vil give plads til det gode liv

Udvikling - Sammen vil vi skabe vækst og udvikling

Nærhed – Vi vil være tæt på uden at trænge os på.

Med de tre temaer vælger byrådet at rykke det enkelte menneske endnu mere i centrum for visionen. To af temaerne, Liv og Udvikling, klinger velkendt, mens det tredje, Nærhed, er et udtryk for, at nærhed både kan måles i kilometer og i styrken af de menneskelige relationer.

- Alle ord er blevet vendt og drejet, for der er mange balancer og hensyn. Visionen skal både sætte retning og give god plads til, at det enkelte menneske kan udfolde sig, samtidig med at vi sikrer de bedste betingelser for vækst og udvikling på tværs af hele kommunen, siger Hans Østergaard.

Under temaet Udvikling finder man emner som levende lokalsamfund, udsyn, handlekraft og uddannelse. Og så introduceres ”Danmarks største arbejdsplads.” Det er navnet på en kommende rekrutteringskampagne, der er forankret i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Hold øje med postkassen
De første skridt er taget til at udmønte visionen i en Plan- og Udviklingsstrategi, der igen er forbindelsesled til de konkrete politikområder.

I slutningen af juni vil en publikation med visionen samt det første kapitel af Plan- og Udviklingsstrategien, der ligesom visionen er blevet til med hjælp fra ambassadører fra området, blive husstandsomdelt.

- Vi er som byråd stolte af den nye vision, og vi synes, at vi har fået det bedste afsæt for at udvikle kommunen. Vi har formuleret vores drømme i en samlet vision. Nu skal den ud at leve og ordene skal omsættes til handling, siger Hans Østergaard.

Publikationen husstandsomdeles omkring den 27. juni. Se den her: www.rksk.dk/visionsfolder