14. juni 2018

Naturens Rige på Folkemødet

Naturens Rige på Folkemødet

Folkemødet i Allinge på Bornholm samler hen over dets fire dage flere end 100.000 besøgende i alle aldre. Ekstra fly- og færgeafgange er fyldt op med gæster, som alle kommer for at hylde det danske demokrati og fællesskab - og for at lade sig inspirere af nye idéer og deltage i dialogen om mærkesager lige fra x til y.

Foreninger, virksomheder, interesseorganisationer, politiske partier og medier er alle tilstede, og midt i det hele, centralt placeret i Allinge Havn, er Naturens Rige og Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi er endnu engang markant til stede på Folkemødet på Bornholm. Folkemødet er noget helt særligt. Intet andet sted mødes så mange organisationer og beslutningstagere på én gang. Intet andet sted tiltrækker man så mange mennesker til debat om det, der skal forme vores fremtid. Den platform skal vi som kommune forstå at udnytte, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.

Det er tredje år i træk, at Ringkøbing-Skjern Kommune deltager på Folkemødet. Og lige som de tidligere år sker deltagelsen med udgangspunkt i Folkeskibet Maja.

- Vi er her for at synliggøre kommunens synspunkter og interesser. Det gør vi blandt andet, når vi bruger Folkeskibet som platform for at bringe nogle af de temaer, der er højaktuelle for Ringkøbing-Skjern Kommune direkte ind i den offentlige debat. Samtidig er det en unik platform til at brande og markedsføre kommunen overfor de mange deltagere, siger Hans Østergaard.

Fokus på rammerne for turismeudviklingen
Ringkøbing-Skjern Kommune arrangerer i alt fire events under festivalen. Første event finder sted fredag formiddag under titlen: Turistens Vise: Hvor skal vi sove i nat? Her er fokusset på det målrettede arbejde, der hver dag udføres for at udvikle Ringkøbing-Skjern Kommune som turistdestination og på udfordringen med, at der i højsæsonen mangler sovepladser. Omdrejningspunktet for debatten er Søndervig Feriepark, der potentielt kan give op til 620.000 ekstra årlige overnatninger, men som efter tre år stadig afventer de nødvendige politiske beslutninger på Christiansborg.

Du kan se kommunens events på www.rksk.dk/folkemøde