3. juni 2020

Kom til infomøde om Søndervig

Foto-collage fra LBK

Borgerne skal blive hjemme ved computeren, når Ringkøbing-Skjern Kommune den 18. juni inviterer til virtuelt informationsmøde om de kommende bygge- og anlægsprojekter i Søndervig.

Det er ikke første gang, at Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til informationsmøde om udviklingen i Søndervig. Og det bliver heller ikke sidste gang. For med en ny omfartsvej, der skal stå klar ved årsskiftet, et badeland, der skyder op på en mark, og en bymidte, der får et nyt look, er Søndervig i en rivende udvikling.

Det er den udvikling – og variationen af konkrete anlægsprojekter, kommunen gerne vil informere interesserede borgere og sommerhusejere om. Og derfor afholdes der borgermøde den 18. juni kl. 18.30-20.30.

Kaffe og kage til mødet må deltagerne dog selv sørge for. Forsamlingsforbuddet i kølvandet på corona-nedlukningen betyder nemlig, at mødet afholdes som et virtuelt møde, hvor deltagerne får mulighed for at stille spørgsmål.

Ud over en velkomst fra borgmester Hans Østergaard, vil formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg John G. Christensen sammen med administrationen præsentere de mange vej- og byudviklingsprojekter for Søndervig, som Ringkøbing-Skjern Kommune står bag.

Desuden vil Lalandias projektdirektør Thomas Nielsen og Ringkøbing-Skjern Forsynings kommunikationsansvarlige Nikolai Overgaard Rahlf på mødet fortælle om deres planlagte aktiviteter i Søndervig i de kommende år.

Hvad skal der ske?

Ud over opførelsen af badeland og ferieboliger på Lalandia-grunden skal der etableres en omfartsvej med en tilhørende rundkørsel. Herudover skal Houvig Klitvej ombygges, så Søndervig og Lalandia-området bliver forbundet, og Lodbergsvej og Badevej skal graves op for derefter at blive forskønnet.

Og dét er blot nogle af de ting, der i løbet af de kommende år kommer til at vende især den østlige del af byen ved kysten på den anden ende.

- Det bliver udfordrende! Heldigvis er det kun for en periode, og resultatet bliver uden tvivl rigtig godt, siger Teknik- og Miljøudvalgsformanden.

John G. Christensen er optaget af, at både borgere og sommerhusejere i kommunen skal få mulighed for at følge anlægsarbejdet på tættest muligt hold, bl.a. så man evt. kan planlægge sig ud af at tage på ferie i Søndervig i netop de uger, hvor der f.eks. rammes pæle til det kommende Lalandia badeland.

- Hvis man har boet i nærheden af en byggeplads, så ved man, at det kan både larme og støve. Det kommer det også til at gøre i Søndervig, hvor vi har den ekstra udfordring, at trafikken godt kunne stoppe til, selv før byggeriet gik i gang, siger John G. Christensen og minder om, at det hele bliver godt igen på den anden side af byggeriet:

- Det er nogle fantastisk flotte planer, der ligger for Søndervig, siger han og tilføjer:

- Derfor vil jeg også gerne appellere til, at folk har tålmodighed og bærer over med det, så længe arbejdet pågår.

Tilmelding:

For at deltage i det virtuelle infomøde skal man tilmelde sig via: www.rksk.dk/infomode. På projektsiden for Søndervig finder man også informationer om de mange anlægsprojekter. Dem, der tilmelder sig infomødet, vil et par dage inden mødet modtage en mail med yderligere info om, hvordan man deltager i det virtuelle infomøde. Fristen for tilmelding er den 15. juni kl. 9.00.

/Files/Nyheder/1_Juni2020/Annonce_Infomøde om Søndervig.pdf