4. juni 2020

Lørdagsåbent for udstedelse af pas – husk tidsbestilling

Lørdagsåbent for udstedelse af pas – husk tidsbestilling

Traditionen tro holder Borgerservice i Ringkøbing og Skjern lørdagsåbent to lørdage for at lette logistikken for borgere, der skal have passet fornyet. Tidsbestilling er dog nødvendig.

Selvom sommeren 2020 ikke bliver den store rejsesommer, er der også i år lørdagsåbent for pasbestilling i Borgerservice

- Vi har haft lukket i 10 uger og vi ved, at der derfor ligger rigtig mange udløbne pas rundt omkring, fortæller Torben Andersen, leder af Ydelse og Borgerservice, og fortsætter

- Selv om man måske ikke får brug for passet denne sommer, vil vi gerne ligesom tidligere år tilbyde at åbne et par lørdage, for at udstede pas, særligt for dem der i det daglige kan have svært ved at nå det inden for vores normale åbningstid.

Af hensyn coronarestriktioner er det dog nødvendigt at bestille tid på forhånd på telefon 99 74 12 22.

Der er åbent i Borgerservice lørdag d. 13. juni 2020 og lørdag d. 20. juni 2020. Begge dage er der åbent mellem kl. 09.00 og 14.00

Leveringstiden på et pas er 2-3 uger.

Hvad skal du have med?
Når passet skal fornyes er det vigtigt, at medbringe sit gamle pas. Hvis man ikke har haft et pas før, skal man medbringe sin originale navne- eller dåbsattest. Det gælder også, hvis man har mistet sit pas. Herudover skal man medbringe sit sundhedskort (sygesikringsbeviset), hvis ens personnummer ikke står på selve navne- eller dåbsattesten.

Til børn under 18 år medbringes samtykkeerklæring fra begge forældre.

Endelig skal man sørge for et pasfoto, der opfylder de gældende krav. Det er muligt at få taget et foto i Borgerservice. Børn under fem år henvises til en fotograf.

Det er en fordel lave forarbejdet hjemmefra via kommunens hjemmeside. Det giver en hurtigere ekspedition. 

www.rksk.dk/pas

Særligt ved pas til børn under 18 år

- Vi oplever desværre ofte, at én forældre møder op med et barn for at få lavet et pas, uden at have det nødvendige samtykke fra den anden forældre. I disse situationer er vi nødt til at afvise at lave et pas. Det giver en ærgerlig oplevelse får både os, og for barn og forældre, oplyser Torben Andersen

Det er ikke nødvendigt at begge forældre er med. Dog skal der foreligge en samtykkeerklæring fra begge forældrene. Den kan med fordel laves online via kommunens hjemmeside, og underskrives med NemId. 

Alle børn skal have deres eget pas. Barnet skal være med, når passet bestilles, og barnets gamle pas skal også med. Hvis barnet ikke har haft pas før, skal original navne- eller dåbsattest i stedet medbringes.

Pas kan udstedes i alle kommuner uafhængigt af hvor man bor.