8. juni 2022

Ny skolebus i grøften

colourbox

Uskadte skolebørn kunne kravle ud af chaufførvinduet og er hentet af forældrene.

Det er kun to uger siden, at en skolebus på vej til Spjald Skole kørte i grøften. Men onsdag eftermiddag skete det så igen; denne gang for Rute 572-bussen fra Højmark Busser, der gled ned i grøften ud for Gl. Landevej 3.

Med på bussen var syv skolebørn, der var på vej hjem fra skoledagen på Spjald Skole.

Ifølge Flemming Madsen fra Højmark Busser var der meget lidt dramatik omkring uheldet, der skete, mens bussen kørte meget langsomt.

- Chaufføren var nødt til at trække ud i rabatten, da en modkørende kom kørende voldsomt stærkt imod bussen. Idet han trækker ud, er rabatten så blød, at han ikke kan trække bussen tilbage på vejen. Bussen glider derfor lige så stille ned i grøften, fortæller Flemming Madsen.

Han forklarer, at børnene selv ringede til deres forældre, der kom og hentede dem.

- Der var ingen børn, der var kede af det eller anden dramatik. De kunne kravle ud af det store vindue ved chaufførsædet, fortæller Flemming Madsen.

Da en skolebus den 25. maj ligeledes endte i grøften, tilbød Ringkøbing-Skjern Kommune krisehjælp til de berørte børn – et tilbud som Flemming Nielsen, fagchef for Dagtilbud og Undervisning, gentager efter dagens uheld.

- Heldigvis ser det ikke ud til, at der var nogen, som kom til skade i dag. Men der kan godt komme nogle tanker eller reaktioner bagefter som vi skal tackle, og derfor vil vi tilbyde de berørte børn en samtale med en krisepsykolog, siger han.

Flemming Nielsen har nu bedt Højmark Busser om en liste over de børn, der var med på bussen. Om de to skolebus-uheld på to uger, siger han:

- Jeg betragter det som to uafhængige hændelser. Der er hændeligt uheld involveret i begge sager.

Også afdelingsleder i kommunens Vej- og Parkafdeling, Kristian Korsholm peger på uheldige omstændigheder i dagens uheld:

- Det ser ud som om det er et sammenfald af uheldige omstændigheder, siger han.

Kristian Korsholm kørte onsdag eftermiddag ud for at se på, hvorfor rabatten var så blød, at bussen sank i.

- Grøften er forholdsvis tæt på vejen, og på grund af højt græs har chaufføren ikke kunnet se, at det faktisk var en grøft og ikke en fast rabat, han trak ud i, da han ville undgå et frontalt sammenstød med den modkørende bil, siger Kristian Korsholm.