23. juni 2020

Skjern Genbrugsplads omdannes til grenplads

Skjern Genbrugsplads omdannes til grenplads

Fra den 1. juli lukker Skjern Genbrugsplads. Fremover vil man stadig kunne aflevere haveaffald på den tidligere genbrugsplads, mens man i stedet må lægge turen syv kilometer mod syd til Tarm Genbrugsplads, hvis man vil aflevere hårde hvidevarer, udtjente havemøbler og andre typer affald til genbrug.

Den 1. juli overgår Skjern Genbrugsplads til grenplads. Teknik- og Miljøudvalget besluttede i november 2019 at dirigere borgere og erhvervsdrivende i området til den moderniserede genbrugsplads i Tarm fremfor at bruge omkring 7 mio. kroner på en gennemgribende renovering plus 2 mio. kroner på øget sikkerhed på pladsen i Skjern. Nu føres beslutningen ud i livet:

- Tarm Genbrugsplads er nymoderniseret og indrettet med sikkerhed og tilgængelighed for øje. Samtidig er der nok kapacitet på pladsen i Tarm til at modtage mængderne fra Skjern Genbrugsplads, så det virkede ikke klogt at investere i at renovere i Skjern, siger formand for Miljø- og teknikudvalget, John Christensen.

Han tilføjer, at man i fremtiden vil få afhentet flere typer af affald så som plast, glas og metal på hjemadressen som følge af den nye aftale om affald, der netop er indgået på Christiansborg:

- Vi vil få brug for at køre færre ture på genbrugspladsen med færre typer genanvendelige materialer -også derfor skal vi ikke investere så mange penge i at have to moderne genbrugspladser så relativt tæt på hinanden i kommunen, uddyber udvalgsformanden.

At undlade at renovere genbrugspladsen i Skjern betyder ifølge beregninger i kommunens afdeling for affald og genbrug også, at taksterne kan holdes i ro.

Tarm Genbrugsplads er klar til at tage imod
På Tarm Genbrugsplads ser teamkoordinator Dan Anker Højberg frem til at hjælpe de ekstra brugere af genbrugspladsen fra den 1. juli:

- Vi har måske haft en lille form for snigpremiere, da de mange restriktioner på grund af coronaen betød, at vi kunne lukke flere biler ind ad gangen på pladsen i Tarm end på den i Skjern. Det fik flere til at køre til Tarm, og at dømme ud fra det, skal det nok gå fint for folk med at finde rundt på pladsen. Ellers står vi klar til at hjælpe, understreger Dan Anker Højberg.

Lidt over en fjerdedel af den samlede mængde affald, der i dag afleveres på Skjern Genbrugsplads er haveaffald, og det vil man fortsat kunne aflevere. Der vil også være stillet såkaldte igloer op til glas, dåser og papir på den tidligere genbrugsplads.