15. juni 2017

Sundhedsplejen tilbyder igen at etablere mødregrupper – nu også for fædre

Sundhedsplejen tilbyder igen at etablere mødregrupper – nu også for fædre

Sundhedsplejen tilbyder fra den 1. august igen at etablere mødregrupper for alle nybagte mødre i kommunen. Og hvis der er interesse for det i den enkelte grupper, vil sundhedsplejerskerne lægge op til, at mødrene inviterer fædrene med.

- Vi vender tilbage til mødregrupperne, fordi vi gerne vil være med til at give alle, der får barn her i kommunen mulighed for at blive tilknyttet en lokal gruppe og et lokalt netværk, fortæller leder af Sundhedsplejen, Jette Haislund.

Når sundhedsplejerskerne i fremtiden sender invitationer ud til de nybagte forældre, vil det være med overskriften: Mødregrupper – også for fædre.

- Selvfølgelig er det som udgangspunkt den barslende mor, der har barselsorlov og derfor tid og behov for fællesskab med andre ligestillede i hverdagen, men det er også vigtigt at have fokus på de nybagte fædre og deres rolle i forhold til den lille ny, fortæller Jette Haislund.

Både svensk og dansk forskning viser, at når fædre aktivt engagerer sig i deres børns første levetid, så har de en bedre trivsel år efter, også som voksne.

- Derfor vil vi tage en snak med mødrene om, hvorfor det kan være en god ide at invitere fædrene med indimellem, når de mødes, siger hun.

I 2015 lancerede Sundhedsplejen et nyt koncept ”Barndommens Land”, hvor begge forældrene blev inviteret ind til flere møder, men evalueringer og interviews har vist, at det ikke ramte plet. Derfor har Sundhedsplejen valgt at lytte til forældrenes ønske om, at grupperne etableres mere lokalt, end tilfældet var i Barndommens Land.

- Forældrene vil gerne kunne trække på sundhedsplejerskernes viden i mødregrupperne, og derfor vil vores tilbud efter sommerferien også indeholde et tilbud om at sundhedsplejersken deltager i opstartsmødet og efterfølgende kan inviteres med til at holde oplæg en enkelt gang mere i gruppen, fortæller Jette Haislund.