14. februar 2020

Lever du med et handicap, og vil du hjælpe med at teste rksk.dk?

Lever du med et handicap, og vil du hjælpe med at teste rksk.dk?

Uanset om man har udfordringer med syn, hørelse, motorik, ordblindhed, hukommelse eller lignende, skal man kunne bruge kommunens hjemmeside på lige fod med andre borgere. Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune givet hjemmesiden www.rksk.dk og dens undersider en overhaling, og søger nu testpersoner til at trykprøve siden.

- Vi leder efter relativt rutinerede it-brugere, som gerne må være vant til at anvende et eller flere hjælpeværktøjer, når de færdes på nettet, siger webmaster Anette Stokholm.

Hun står i spidsen for at højne tilgængeligheden af kommunens hjemmesider, og uddyber sit signalement af den ideelle testperson:

-  Det skal være nogen, der lever med et handicap, som gør, at de har ekstra fokus på, om hjemmesider er gjort mere tilgængelige for dem. Det kunne eksempelvis være svagtseende, blinde, ordblinde, døve, farveblinde eller mennesker med kognitive eller mentale handicaps, og så skal man gerne være ret fortrolig med at færdes online, siger hun.

Testpersonerne får dækket deres eventuelle befordrings-udgifter og som tak for hjælpen honoreres testpersonerne desuden med en Smartbox for to personer.

Test og interview optages
Testen foregår den 17. marts kl. 8.45-10 eller kl. 12.45-14 hos Vestjysk Marketing, St. Blichersvej 1-3, Ringkøbing.

Til testen, som varer omkring en time, bliver der stillet en bærbar pc med relevant hjælpeværktøj til rådighed. Hver testperson placeres i et separat lokale med en konsulent, og testen optages både med lyd og billede. Materialet benyttes efterfølgende til at dokumentere testresultaterne. Efter den fysiske test vil der desuden være et kort interview af testpersonen.

Er man interesseret i at deltage, skal man henvende sig til webmaster Anette Stokholm.

Ved tilmelding skal man huske at oplyse, om man bruger et bestemt hjælpeværktøj, så alt kan være klar til brug på testdagen.

Tilmeldingsfristen er den 10. marts, og efter fristens udløb bliver samtlige tilmeldte kontaktet og får oplyst, om de er blevet udvalgt som testperson.

Ved spørgsmål, er man velkommen til at kontakte anette.stokholm@rksk.dk.
 

Fakta
Kommunens hjemmeside er omfattet af loven om webtilgængelighed fra den 23. september 2020

Læs mere om loven om webtilgængelighed på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside