31. maj 2020

Bliv CoronaMotionsMakker

Bliv CoronaMotionsMakker

Kom coronakiloene til livs sammen. Under overskriften CoronaMotionsMakkere er Landsbyklyngen Friskvind, Røde Kors, DGI og FrivilligVest, Idrætscenter Tarm og Ringkøbing-Skjern Kommune gået sammen om at organisere, at mennesker i og uden for risikogruppen kan mødes to og to til en gå-eller cykeltur.

- Alle har godt af motion og sol i øjnene. Og i en tid, hvor store dele af samfundet igen er åbnet op, er der stadig mennesker, som fortsat holder lidt igen i forhold til at komme ud at mødes med andre, fordi de tilhører risikogruppen og bliver hårdt ramt, hvis de bliver smittet med Corona, siger Trine Bloch Burmølle, udviklingskonsulent i Sundhedscenter Vest og medlem af arbejdsgruppen, og fortsætter:

- På den anden side flyder nyhederne over med historier om coronakilo og et styrtdyk i, hvor meget – eller lidt – vi får rørt os under coronakrisen. Derfor har vi fået ideen til CoronaMotionsMakker, siger siger Trine Bloch Burmølle.

CoronaMotionsMakker matcher mennesker, der tilhører risikogruppen eksempelvis på grund af alder eller kroniske sygdomme, med mennesker uden for risikogruppen om at mødes to og to og få noget frisk luft sammen.

Tilmeldingen foregår her: rksk.dk/motionsmakker

Både personer i og uden for risikogruppen opfordres til at melde sig.

- Vi opfordrer alle, der har lyst til at mødes til en gå- eller cykeltur til at melde sig som CoronaMotionsMakker, så laver vi et match, og så er man klar til en tur på tomandshånd ud i det blå, siger Trine Bloch Burmølle, udviklingskonsulent i Sundhedscenter Vest og medlem af arbejdsgruppen.

Hun tilføjer, at det ikke er nødvendigt at have cykelben som en bjergrytter eller at være klar til en længere dagsmarch for at melde sig, for ud over det sunde i at røre sig, er der også en social dimension i at gå eller cykle en tur sammen:

- Det vigtigste er, at man har lyst til at mødes med et andet menneske om at komme lidt ud i det fri og få lidt blæst i håret og sol på næsen, fortsætter Trine Bloch Burmølle.

Hun tilføjer, at man vil få gode råd til at begå sig sikkert i forhold til at undgå coronasmitte, og at man ved tilmeldingen kan skrive, hvis der er bestemte hensyn, der skal tages.

Man forpligter sig til at mødes en gang til en gå eller cykeltur. Derfra er det op til dem, der er blevet matchet at aftale, om og hvordan man skal fortsætte med at mødes om flere fælles motionsture.